![]() |
poszukuje plugina/software'u do odtwarzania audioDTS na kompie...
w sumie juz wszystko dalem w temacie - mielem kiedys plugin do winampa 2.x - niestety moje balaganiarstwo i (wtedy) brak dostepu do nagrywarki zlozyly sie na to ze plugin zaginal
teraz szukam i nie ma - Dolby sie wscieklo i kazalo kasowac te wtyczki sa jeszzce na chinskich stronach - ale na slepo jeszcze nie udalo mi sie sciagnac, a chinskiego sie uczyc nie bede... |
pogrzebalem troche w sieci i jedyne co sie dowiedzialem to nazwa tego pluginu do winampa - DDAMP
szukam dalej ;) |
Widze SID, ze sie przygotowujesz :) , ja tez z ciekawosci probowalem uruchomic takie plytki na kompie, i jak na razie z zadnym skutkiem... PowerDVD tez probowalem i nic... Mam SB-Audigy podlaczonego cyfrowo ( poprzez SPDIF ) z Amplitunerkiem Yamahy ktora ma wszystkie mozliwe dekodery ( z wyjatkiem Dolby ProLogic II :D ), i lipa... Przynajmniej wiem ze Audigy nie puszcza idealnie sygnalu cyfrowego, tylko cos z nim kombinuje, bo inaczej Yamaszka by go rozpoznala...
P.S. A jak "przesylka" ?? Mialem nadzieje ze zdaze przed Swietami.... Pozdrawiam, Rafal.... |
przesylka - ok. DZIEKI - kolezanka ktorej dalem w prezencie Floydow myslalm ze mnie zje z radosci...
ja sam na razie slucham na pozyczonym DVD + amlituner TV - pioneera - bo sam nie mam sprzetu ktory to pociagnie |
Wlasnie slucham sobie w ciszy i spokoju nowych Floydow - ktore co dopiero mi sie sciagnely - "Wish You Were Here" !!! to jest dopiero miod.... odpowiednia pora na sluchanie czegos tak niesamowitego... Dostojne Swieta - Dostojna Muza.... Wszystkiego Najlepszego....Rafal.
|
Cytat:
Brakuje mi paru LP do pelnej dyskografii tej progresywnej grupy rockowej, a tak to mam juz wszystko, moze wymianka? Dajcie mi info co to jest ten plugin do winampa pozdrawiam:) |
Re: poszukuje plugina/software'u do odtwarzania audioDTS na kompie...
Cytat:
|
Ormianin, chodzi o wersje wydane w DTSaudioCD, a to na naszym rynku ( polskim ) prawie niedostepne... Wiec to raczej nowosc posluchac Floydow i nie tylko w takiej wersji... Po za tym po za lepsza jakoscia, dostaje sie wiecej; bo np. Floydzi nagrywali przeciez kawalki na wielosladach, wiec te plyty to nie klonowanie i dodawanie efektow na doodatkowe glosniki, lecz oryginalna tworczosc facetow, ktorym sztuka rozbrzmiewa z pod palcow.... Dodam tylko ze album DARK SIDE OF THE MOON ktory posiadam, jest kompilowany z oryginalnej angielskiej wersji Q8 - 2 kardridge po 4 sciezki - czyli razem OSIEM SLADOW !!! to nawet jak na wersje DTS jest to perelka... SID wie o czym mowie..... Goraco polecam - naprawde warto, czszegolnie w swieta posluchac jak sie kiedys gralo... Bo to co teraz nowoczesni wykonawcy tworza to jest ***9577;±&ň***9688; ŢI{ĘĄ¬z~Ł !!!!! A w najlepszych wypadkach to 2% pracy muzykow i 98% pracy marketingowej ....
WESOLYCH I SPOKOJNYCH SWIAT ZYCZY RAFAL ! |
ja z tworczosci tej grupy najbardziej cenie (poza oczywitym the wall'em - mam w wersji Soundtrack!) utowr Echoes z plyty Meddle - stara plyta, trudno dostac - 23minuty powalajacego dziela... niesamoiwte
a Atom tez lubie - zwlaszcza Allan's psychodelic breakfeast... pozdrawiam i wracam do rodziny |
SID, moze przyjdzie czas ze kiedys na spokojnie przy jakims grillu czy cos takiego, na spokojnie sobie pogaworzymy na te ciekawe i interesujace tematy (...) ale poki co jest czas swiat, wiec zycze Ci wszystkiego najlepszego, dlUUUUUUUUUgichi spokojnych Swiat...
I bardzo mnie cieszy ze plytki Ci sie podobaja, a o Twoich wrazeniach porozmawiamy za jakis czas... Na razie milego sluchania i jeszcze raz wszystkiego najlepszego... Rafal... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:32. |