Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   wielkie dzięki (https://forum.cdrinfo.pl/f2/wielkie-dzieki-14417/)

corvax 23.12.2002 19:51

wielkie dzięki

bardzo dziękuję BD za zamknięcie tematu. napisałem że przejrzałem tematy (zwłaszcza ten przez ciebie podany) i próbowałem, niestety, może ze względu na moje lamerstwo albo na cokolwiek innego, nie udało mi się zgrać płyty bezpośrednio z mpc. chciałem więc przekonwertować na wavy i zrobić to naokoło. niestety nie wiem jak to zrobić i tego nie znalazłem nigdzie na forum, więc poprosiłem o podpowiedź. nie dość, że jej nie udzieliłeś, to jeszcze uniemożliwiłeś mi uzyskanie jej od innych forumowiczów. jeszcze raz wielkie dzięki i wesołych świąt. pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 23.12.2002 20:47

Ilość załączników: 1
BD u\niestety juz taki jest...

co do rady - postaram sie napisac tak jasno jak umiem

masz pliki mpc? potrzebujesz do tego decoder mpc - zalaczam ten uzywany przezemnie - umieszczasz go w katalogu plugins w winampie - powinienes sobie poradzic (oczysiscie wypakuj zipa!)

teraz w opcje>preferncje>plugins>output wybierasz nie 'directsound' tylko 'disc writer'

odpalasz swoje mpc - powinny sie zdekodowac a gotowe pliki wav powinny sie znalesc w katalogu ktory wybrales w zakladce konfigure, pulginu discwriter
[powyzsze rady dotycza winampa 2.x - winampa 3 nie dotykalem i nie wiem jak on dziala - mozliwe ze potrzebuje zupelnie innego decodera

otrzymane w ten sposob wavy nagrywasz juz bez problemu np. Nero (opcja AudioCD lub CD-Extra - jsli do muzy chcesz dorzucuc np. klip czy tabulature - opcji mixedCD nie polecam)

corvax 23.12.2002 20:56

wielkie dzięki (tym razem szczerze:) ) zaraz wypróbuję. pozdrawiam
hmmm, kodek właściwie już miałem zainstalowany, zresztą odtwarzałem te utwory. utknąłem w miejscu, bo w podaneej lokalizacji nie widzę opcji zmiany na disc write (lub coś takiego). zamieszczam screena i proszę o jeszcze odrobinę cierpliwości.

corvax 23.12.2002 21:06

sorry, przy edycji nie mogłem.

Ormianin 23.12.2002 21:08

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
BD u\niestety juz taki jest...

[powyzsze rady dotycza winampa 2.x - winampa 3 nie dotykalem i nie wiem jak on dziala - mozliwe ze potrzebuje zupelnie innego decodera

Winamp 2.x to jest chyba najlepszy odtwarzacz mp3 i innych wszelkiej masci... winamp 3 nie przepadam, co stare to jare:)

-Sid-The-Rat=> 23.12.2002 21:23

corvax - chyba dzis masz rzeczywiscie zly dzien...

spojz na swoj obrazek, umiesz czytac prawda? przeczytales te opcje w okienku? bo wedlug mnie nie...

podpowiedz - pluginem ktory powinienes zaznaczyc jest pierwszy od gory umieszczony na twoim obrazku - jest on ni mniej ni wiecej tylko Nulsoft Disc Writer

corvax 23.12.2002 21:31

??? no comments.

-Sid-The-Rat=> 23.12.2002 21:36

troche to audiotele - ale prosze

corvax 23.12.2002 21:39

cóż, to co tam było pomińmy milczeniem. grunt, że w końcu dało radę. jeszcze raz dziękuję. ja też nie mogłem się przekonać do winampa 3.

-Sid-The-Rat=> 23.12.2002 21:39

i moze jeszcze mala podpowiedz - pluginy 'input' chodza wszsytkie na raz - nie musisz zadnego zaznaczac, plugin 'output' natomiast moga dzialac tylko po jednym naraz - wiec musisz kliknac na ten wskazany przezemnie plugin, potem na configure (wybrac tam katalog do dekompresowania) a potem sobie spokojnie odpalic muzyczke

proces dekodowania wyglada tak ze utowry przelatuja abrdzo szybko bez dzwieku - radze wylaczyc opcje repeat, wrzucic cala liste utowrow, posortowac wedlug wlasnego widzimisie a potem nacisnac play...

corvax 23.12.2002 21:40

nie, oczywiście że to zauważyłem. mój post oznaczał zażenowanie - "kurde, co ja ślepy jestem". :)
właśnie się nagrywa:) jeszcze raz dziękuję, bo miałem nie lada problem z prezentami

-Sid-The-Rat=> 23.12.2002 21:42

nie przejmuj sie - grunt ze sie udalo

wesolych swiat zycze...

:)

statistica 24.12.2002 08:41

Panowie....

prosciej niz w winampie dekoduje sie w cdex,

podobnie jak w winampie nalezy plug in (ten od winam`pa umiescic w katalogu plug inow programu cdex , po czy wystarczy wybrac (w programie cdex) opcję zamiany plikow skompresowanych na wav ,

wav prosciej niz w winampie , chociaz nie da sie sluchac tym (cdex)takich piosenek ;)

Ormianin 24.12.2002 08:49

Cytat:

statistica napisa***322;(a)
Panowie....

prosciej niz w winampie dekoduje sie w cdex,

podobnie jak w winampie nalezy plug in (ten od winam`pa umiescic w katalogu plug inow programu cdex , po czy wystarczy wybrac (w programie cdex) opcję zamiany plikow skompresowanych na wav ,

wav prosciej niz w winampie , chociaz nie da sie sluchac tym (cdex)takich piosenek ;)

Sluchajcie ja wogole sie nie ******e z dekodowanie mp3 do wav, lece w locie w Nero na audio, slucha mi sie tego bardzo dobrze... moze zalezy to od sprzetu komputerowego

corvax 24.12.2002 12:26

chodzi o mpc, z mp3 to wiadomo...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:09.