![]() |
HTML - edytor
Witam
Tak sie wlasnie pytalem o programy do obrazow dysku... ale teraz naszla mnie kolejna sprawa. Przegladalem forum ale nie znalazlem interesujacych mnie informacji. Chodzi mi o jakis prosty edytor HTML z podgladem. Mam AceHTML 5.0 Pro... zrobilem nim stronke jest swietny ale nie potrzeba mi teraz tak rozbudowanego narzedzia. Mam na dysku jeszcze: EasyHTML i SimpleHTML oraz Pajaczka... Nie znam tych programow. Moze ktos zna jakis prosty, z podgladem edytor, co malo obciaza procka i pamiec? ps. wracam w sobote wiec nie zlosccie sie ze nie odpowiadam na ewentualne sugestie :) |
Pajaczek - po polsku :) Wedlug mnie bardzo dobry
|
Front page;)
|
a ja uzywam notatnika i dobrze mi z tym... :)
|
Cytat:
Jest nawet po Polsku :)) |
nie wiadziałem, że Front Page mało obciążą proca i pamięć (a takie wymagania postawił remix)
najpierw czytaj potem pisz |
ja uzywam chyba najbardziej skomplikowanego programu - nazywa sie eeeeeeee notatnik ;) a pod linuxem VI ;) równie zakręcony - pewno tak to robie bo mi po Atari i assemblerze zostało ;)
|
Cytat:
Przecież wiem że pierwsze się czyta a potem pisze ;) poleć coś lepszego i nie krytykuj ;) ;) |
Cytat:
|
Ja uzywam FrontPage XP dla mnie jest wystarczajacy, robie szkolna strone tym programem i wszystko jest ok! Polecam!
|
A ja tam uzywam Dreamweavera MX. Jest naprade dobry ale dosc skaplikowany.
|
Słyszał ktoś o czymś takim jak EzHTML ?? Mi osobiście najbardziej przypadł do gustu, jest Free, ma podgląd, kolorowanie składni, możliwość dodawania pluginow w postaci wtyczek, np walidator (sprawdza poprawność kodu i wskazuje błędy), kreatory i wiele innych. See http://ezhtml.bydnet.com.pl
Co do innych programow, to Dream jest trudny, FrontPage ma tą zalete iż jest edytorem w miare przystępnym w obsłudze, ale kod który tworzy to istny śmietnik, analogicznie do kodu tworzonego przez np. Word'a. Każdy chwali to co sam używa, trzeba po prostu znaleźc coś 'dla siebie' wypróbowując kolejno kilka aplikacji. |
Cytat:
|
Re: HTML - edytor
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |