Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Uwaga Włamywacz tego Forum (213.76.199.139,4685) (https://forum.cdrinfo.pl/f10/uwaga-wlamywacz-tego-forum-213-76-199-139-4685-a-14472/)

@r2r 30.12.2002 08:17

a jaki firewall miałeś ?

a jaki firewall miałeś i jak skonfigurowany.

dziwne, że firewall pozwolił na takie cus :-( (widocznie nie skonfigurowany)

witkowal 29.12.2002 15:24

Mozna fakt wlamania zglosic takze na www.cert.pl

Majonez 28.12.2002 22:28

zagladam na forum a tu prosze jakies wlamy

jedyne co moge powiedziec to ze gdyby sie ktos wlamal przez serwer cdrinfo to misiek wiedzialby o tym od razu a ja juz bym kopal tylek gosciowi i zglaszal na policje fakt wlamania

jezeli faktycznie ktos wlamal ci sie na kompa to zglos to do tpsa bo to sdi oraz popros aby przekazali ta informacje na policje - w polsce wlamanie na komputer i zniszczenie czyjegos dorobku jest przestepstwem i jest karalne - jeden problem musisz miec wszystko legalne na kompie winde offica zeby to zglosic na policje bo potem mozesz miec wieksze klopoty

tEREk 27.12.2002 20:42

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Ten gosciu jest z Wrocka i ma sdi
z wro... wyweszyc i kilim

ps. tyz jestem z wro :cool:

BD 27.12.2002 15:53

znacznie moje zdanie dla mnie to byl zbieg okolicznosci
sam sporo siedze na tym forum i jakos nie przytrafilo mi
sie by bylo ona przyczyna moich problemow

moim zdaniem koles sie przypaletek z innej bajki
a forum to byl zbieg okolicznosci

Monter 27.12.2002 14:22

No może Misiek się trochę zdenerwował :) ale ma rację - z założenia powiązano już od początku tego tematu próby skanowania czy włamu z TYM Forum, ja się też z tym nie zgadzam. Pomijając że wielu z Was korzysta z programów P2P i róznych Forum jak też Czatów, to sami wiecie że zjawisko się nasila, i nie musicie siedzieć konkretnie na tym Forum by być zaatakowanym.

A co do umiejscowienia topicu - to forum nie jest o włamach i metodach zabezpieczania, pojawiło się w dziale Opinie bo sami powiązaliście włam z momentem bytności na Forum.

tomgoo 27.12.2002 12:54

Ten gosciu jest z Wrocka i ma sdi

Toledo 27.12.2002 12:31

Mam trochę żalu do ciebie Misiek4, że wywaliłeś temat włamań w ostatnią dziurę tam gdzie nikt nie zagląda. Sam najlepiej wiesz i widzisz jak wielkie jest zainteresowanie problemem włamań do naszych komputerów.
Ten problem włamania do mnie, absolutnie nie jest żadną opinią tego FORUM aby umieszczać go w tym dalie (opinie), lecz problemem 21wieku o którym należy głośno mówić, i nigdy nie nabierać wody w usta.
Uważam że tylko otwarta dyskusja na forum nad tym problemem, pomoże przekonać tych którzy się bawią włamaniami, jak wielką krzywdę mogą bezmyślnym wybrykiem zrobić drugiemu, który tak ciężko zapracował na swoja przyszłość i swój komputer.
Jestem przekonany że ten problem dotycz wszystkich z nas i bardzo proszę abyś jeszcze raz rozważył moja prośbę i przywrócił ten temat z powrotem na (dział) Off Topic.

Proszę pozwól ludziom samym się wypowiedzieć w tej kwestii ?

Pozdrawiam, Toledo

Toledo 27.12.2002 00:18

Proszę _ jak namierzyć tego typa ???
Co znaczą poszczególne cyfry w numerze IP ???

Toledo 26.12.2002 23:49

Cytat:

Misiek4 napisa***322;(a)
Co do "wlamu" i jego "powiazan" z naszym forum to moge powiedziec, ze za pisanie takich bzdur nalezy sie ban na zawsze... podaj przynajmniej jedną przyczyne, ktora wskazuje ze forum "ma" jakies powiazanie z "wlamem" do Twojego kompa.... w8ing

Pozdrawiam
Misiek4

Nigdy nie ośmielę się (nawet nie pozwolę nikomu) złego słowa powiedzieć na to FORUM, bo jestem już od ponad dwóch lat uczestnikiem tego forum jeszcze przed zmianą ników, i wiem że mam tu przyjaciół którzy już nie raz mi pomogli, i to że zawsze można tu na pomoc liczyć.
Jeśli ciebie "Misiek" lub kogoś innego uraziłem moją sytuacją (to nie żadna bzdura) to bardzo przepraszam.
Co do twoich słów na temat bana......to przykro to usłyszeć.

Jeśli to coś pomoże, to mogę tylko dodać że:
W czasie gdy czytałem na forum (nie mówię że to ktoś, lub coś, z forum) były dwa włamy na mojego kompa pierwszy numer był (213.25.108.139) a drugi skuteczny to(213.76.199.139) i dlatego napisałem tylko o POMOC w namierzeniu takiego typa by już nigdy nikogo nie skrzywdził.
Ale................. :(
Ostatnią kopie robiłem 4 Grudnia (kto by przypuszczał)i na szczęście uchowało się ponad połowa _ już ochłonąłem ze stresu, i jakoś to będzie, dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

brzuszki 26.12.2002 23:31

Re: Re: od Justyny

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Brzuszki ale to ty sie chyba nie włamywałeś....;)
ja ? w życiu !

brzuszki 26.12.2002 23:31

Re: Re: od Justyny

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Na Geodezji? Miły kierunek.
bardzo , mało stresujący :-D :D :D

tomgoo 26.12.2002 23:30

Re: od Justyny

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)
nie wiem co o tym sądzić ale ja akurat na tym wydziale studiuję ...
hmmm :o

Brzuszki ale to ty sie chyba nie włamywałeś....;)

ThanatoS 26.12.2002 23:24

Re: od Justyny

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)

Na Geodezji? Miły kierunek.

brzuszki 26.12.2002 23:01

od Justyny

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:52.