![]() |
Bufor 2MB ??? "kant w sklepie"????
Witam all!!
Kupiłem nową CD-RW LG 8400B.Przeglądałem testy na tej stronie i w danych technicznych w/w nagrywarki podane jest że bufor ma 8MB.Natomiast Nero(v5.5.8.3) w info o nagrywarce podaje mi że mam 2MB.Czy ktoś wie o co tu chodzi???Może sprzedali mi nie to co chciałem ?Sprawdzałem resztę i dziwi mnie jeszcze nazwa pod jaką np.Nero widzi nagrywarkę-HL-DT-ST a nie poprostu LG.Reszta sie zgadza.Bios v1.02.Ale co z tym buforem.Może odezwie się ktoś kto ma LG GCE 8400B,i wyjaśni o co tu chodzi(oszukali mnie w sklepie?)??? 14 dark blue nr gg 2633027 |
Co do bufora to nie mam pojecia ale nazwa jaka sie wyswietla jest o ile wiem poprawna. Od dawna napegy LG nie zglaszaja sie jako LG tylko w podobnej formie do tego co napisales...
|
nazwa w 100% poprawna.tez mam LG. a to ze masz tylko 2mb bufora moze oznaczac ze obsluguje MR, lub po prostu trafił ci sie model od innego podwykonawcy. Pamietaj co pisza na opakowaniach: parametry techniczne moga ulec zmianie... itp,itd
|
Re: Bufor 2MB ??? "kant w sklepie"????
Czytalem na jakiejs stronce, ze firma LG doszla do wniosku, ze stosowanie buforu 8MB nie ma sensu, poniewaz w porownaniu z buforem 2MB wcale nie zwieksza mozliwosci nagrywaraki, ale za to obniza koszta produkcji. Stad te nowe modele maja chyba tylko 2MB bufor:P
|
Re: Re: Bufor 2MB ??? "kant w sklepie"????
Cytat:
|
Bufor 2MB ??? "kant w sklepie"????
Cytat:
|
Tylko pierwsze modele tej nagrywarki miały bufor 8MB, ja tez mam LG GCE 8400B i 2MB bufor. Dla mnie to zadna różnica bo i tak u mnie bufor nigdy nie spada poniżej 96% :). A co do nazwy jak czytałeś wcześniej jest jak najbardziej poprawna.
|
Hehe a pamietam jak "co poniektorzy" uwazali wiekszy bufor jako wielka zalete LG wzgledem np Liteona... a tu taki kwiatek ;-) ;-)
|
Cytat:
|
dzięki all za odp!
Cytat:
|
Re: dzięki all za odp!
Cytat:
|
Cytat:
|
Jesli chcesz żeby bufor był stabilny i nie spadał poniżej pewnego poziomu to:
1. Musisz mieć zdefragmentowany dysk 2. Włączone DMA na wszystkich kanałach IDE 3. Dobrze skonfigurowany system i nie za dużo programów działających w tle (nie zasmiecony RAM) 4. Jeśli przegrywasz w locie to bardzo ważna jest jakość CD ROMU, nie może to byc zwykły SHIT, bo wtedy bufor na pewno bedzie spadał |
dzięki za wszystkie odpowiedzi
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:26. |