![]() |
jak jest nagrywara to potrzebny cdrom?
wlasnie dialanie mojego cdeka zbliza sie ku koncowi bo sie sypie ,chce w styczniu kupic nagrywarke (wybor padl na liteon 522452), i czy do zgrywania plyt wystaczy mi jedynie nagrywarka??? w opsie zabezpieczenia securom przeczytalem " Do skopiowania tego zabezpieczenia wymagana jest nagrywarka obsługująca DAO RAW (ponieważ tylko ona potrafi nagrać prawidłowo subkanał Q nie naprawiając go), a także należy posiadać CD-ROM odczytujący prawidłowo dane subkanałowe ze ścieżek danych i audio"ten cdek to 36ctx - moze wystarczy?
|
Witam !
CD-Rom / a teraz jush lepiej jak ku=pować to DVD-rom / warto miec chyba ze ci nie zalezy na zywotnosci nagrywarki, to nie ma zadnych przeszkód - ale wg mnie warto zainwestowac w dodatkowy naped zeby móc sie cieszyc poprawnie nagrywanymi płytkami przez dłużej / mniejsze zużycie napedu RW / Jesli chodzi o napedy to polecam Ci ASUSA / CD i DVD / oraz THOSIBE. Pozdrawiam PS: Sprawdź czy ten CTX obsługuje odczyt danych subkanałowych - bo moze nie. |
Ja tesh jestem zdania,że warto mieć drugi napęd i tak jak pisał Laser najlepiej wybrać DVD.
|
Tak lepiej mieć drugi naped!
Dzisiaj juz lepiej miec dvdrom. Ja stawiam na Pionnera 16x ze szczelina. |
A ja splyszalem juz na tym forum takie cos ze nagrywarka ma kazdy laser oddzielnie do wszytskiego, to nie ja mowilem i nie pamietam kto. Ja mam sama nagrywarke i nie obchodzi mnie jej zywotnosc bo ma 2 lata gwarancji a za 2 lata juz bede zmienial pewnie na dvd recordera.
|
Cytat:
pozdrawiam:) |
Ja nic nie doradzam , jezeli masz dostep do filmow dvd to fajnie jest sobie dokupic jeszcze dvd-rom bo naprawde jest fajna jakosc filmikow jak podlaczysz do duzego telewizorka i masz odpowiednie glosniki.
|
ja mam 2 cd romy i 1 nagryware 8)
|
Cd-rom albo ewentualnie dvd-rom (jeżeli ma sie dostęp do płyt dvd) + cd-rw to teraz standard.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03. |