![]() |
Problemy z Lg CED-8080b
Czesc!Mam problem z nagrywarka Lg CED-8080b:wpieta w secondary IDE jako master,chodzi pod p166mmx 32mb ram(wiem Tytanic:).Otoz owa w/w nagrywarka nie chce kopiowac duzych plikow(pow10 mb) na HD i nie mozna nic zainstalowac z kompaktu-wszelkie proby koncza sie albo totalnym zawieszeniem systemu,albo automatycznym restartem komputera!Nagrywanie zas nie sprawia zadnych problemow.Bede wdzieczny za jakokolwiek pomoc.
|
A nie próbowałeś czasem wcisnąć na płytę overburnigiem trochę za dużo danych? jeżeli tak to chyba buforek nagrywarki :( ja tak kiedyś spierniczyłem sobie jedną nagrywarkę , nagrywa ok ale nie zrzuca danych.
|
Dzieki!Bardzo mozliwe,ale chyba problem tkwi gdzie indziej bo jak wpialem zwykly CDROM to dzieje sie to samo-zwiecha podczas przenoszenia plikow.Bardzo dziekuje za pomoc!
|
1. sprawdz kable - jak to kabel ATA66 albo ATA100 (ten cienki) i byl czesto odpinany/podpinany to mogl pasc, szczegolnie ze mowisz ze po podlaczeniu CD masz to samo, kable ATA33 sa trwalsze ale tesz potrafia sie psuc
2. standardowa rada - stery do kontrolerow, ASPI itp |
Witam!
a mi sie zdaje ze to Controller IDE jak masz Via 4in1 4.43 lub hyperon 4.45 to odinstaluj Via Bus Master IDE Controller i po ponownym uruchomieniu kompa zainstaluj ten kontroller ale z wersji 4.37 |
Cytat:
ciasny - na takiej maszynie masz pewnie win98, sprawdz czy w dosie da sie zrzucic cos wiekszego, jak nie sprawdz kable i kontoler, jak sie da to masz wingroze do reinstalki albo tak jak kolega radzi - wywal w managerze urzadzen kontrolery IDE i daj grozie znalesc je od nowa |
Dzieki serdeczne!!!Zaraz postaram sie sprobowac w/w rady!!!Narazie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:11. |