![]() |
Opera 6.0
Do czego przydatny jest ten program, oraz czy jest spolszczenie
|
Re: Opera 6.0
Cytat:
Tak jest spolszczona wersja |
OPERA
Witam
Opera jest już w wersji 7.0 beta, ale ja polecam wersję 6.05 (bardziej stabilna). Ta wersja jest spolszczona w całości. Opera ma wiele zalet, m.in. dowolne powiększanie całej strony, gotowa wyszukiwarka np. google w głownym oknie programu itd. Polecam, sama instalka bez javy zajmuje 3,5 MB! Przeglądarka ta jest naprawdę szybka. Niestety wadą jest to, że nie odczytuje dobrze niektórych stron napisanych w DHTML w najnowszej wersji oraz stron, które nie są napisane zgodnie ze standardami tylko mają jakieś pomysły microsoftowe w kodzie. www.opera.com |
Ostatnia to opera 7 beta 2 i jak na versją beta jest już baaardzo ok
BTW i jest dużo łądniejsza od IE i szybsza / a otwórz w IE 200 okien na raz :) a w operze to będie chodzić o to całkiem ok/ pozdro |
Cytat:
|
Opera 6.04 można pobrać z wbudowaną javą (czatowanie i niektóre strony) a poza tym w operze nie otwierają sie popup'y.
|
Cytat:
a co IE ma lepszego ? to że nie trzyma się standardów ? sorki ale od operki 3.x tylko jej w domowym kompie używam pod windą /a wcześniej netszkapy :)/ i jak dla mnie ma to wszystko czego potrzebuje więc ŻADNE :) racjonalne ;) argumenty mnie nie przekonają narka |
Ja sie ciesze z tego co mam czyli IE Rulezz!!!
|
A co jest lepsze Netscape czy Opera?
|
Cytat:
|
A ja wolę Mozillę :) Jest najbardziej zgodna ze standardami w3, dużo wygodniejsza od IE, szybsza i zjada mniej pamięci. :) Ale Opera też jest bardzo miła. :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:54. |