![]() |
Problem z LG 16/10/40
A wiec problem polega na tym, ze tak sobie nagle przy nagrywaniu plyt za pomoca owej nagrywarki Used read buffer zaczal skakac niczym amplituder w WinAmpie... Wszystko jest jak dawniej, dyski pracujaw trybie DMA, system WinXP i w zasadzie to nie mam pojecia dlaczego nagle tak to zaczelo pracowac. Czy mozna to w jakis sposob zmienic?
y. |
Napisz coś więcej! Jaki soft używasz do nagrywarki coś o reszcie sprzętu. Może coś zmieniałeś w kompie ostatnio dlatego takie dziwne zachowanie bufora. Może coś poradzimy? Może..........
|
Soft: WinOnCD albo Nero
Ostatnio dokladalem tylko karte sieciowa jeszcze jedna... chociaz szczerze to nie bardzo jestemw stanie uwierzyc, ze to wlasnie to. Z reszty chyba nic nie zmienialem... Tak mi sie wydaje. Reszta sprzetu: Celeron 7000 MHz, Ram 3x128 SDRAM, 20 GB + 40 HDD, SB 16, i dwie karty sieciowe blizej niezidentyfikowane ;) I to chyba tyle... Chociaz sproobuje jeszcze ta jedna sieciowke wyciagnac, moze to cos zmieni. y. |
Celeron 700... Rozpedzilem sie troche ;)
y. |
Zapewne chodzi Ci o model 8160B jej opis jest tu
Musiała Ci sie chyba zepsuć bo ja nigdy takich problemów nie miałem :( |
Hmmmm tylko zgaduje ale mozliwe ze kolejna karta sieciowa 'wziela' jeszcze jedno przerwanie i cos zaczelo wspoldzielic przerwania z kanalem ide na ktorym jest nagrywarka. Sprobuj zresetowac przydzielone przerwania w biosie - moze system rozdzieli je sensowniej... ewentualnie poprobuj samemu wymusic zmiane. Oczywiscie najpierw sprawdz czy moja teoryjka ma jakis sens ;-) (tj polookaj jak sa przerwania przydzelone).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47. |