Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   alcochol120 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/alcochol120-14552/)

harwaster1 27.12.2002 13:40

alcochol120

zainstalowałem alcochol 120 i niechodzi cdex poprostu niewidzi napędów widzi ino napęd wirytualny alcocholu 120 a po odinstalowanie wyżuciło mi sterowniki aspi zauważyłem to dopiero przy clonny xxl jak mi wystarował czy te programy się będa gryzły czy trzeba coś zrobić mam windows xp profesional i wcześniej były te sterowniki:'( :'(

misz_masz 27.12.2002 15:26

Nie panikuj tylko pobierz sobie ForceAspii ze strony głównej http://www.cdrinfo.pl/software/software.php3 i zainstaluj. Potem sprawdzisz co sie dzieje.
I jaka to była wersja Alcohola Trial czy Retail?

SEBAW 27.12.2002 15:38

Cytat:

misz_masz napisa***322;(a)
I jaka to była wersja Alcohola Trial czy Retail?
A czym one się różnią?

Weron 27.12.2002 17:46

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
A czym one się różnią?
Trial to to trial :) czyli na okres 30 dni i nie mozna zarejestrowac.
A retail mozesz zarejestrowac jesli oczywiscie posiadasz kombinacje literek badz cyferek. :)

xlukas18 27.12.2002 20:32

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Trial to to trial :) czyli na okres 30 dni i nie mozna zarejestrowac.
A retail mozesz zarejestrowac jesli oczywiscie posiadasz kombinacje literek badz cyferek. :)

A skad mozna sciagnac wersje RETAIL ?? Bo stronie Alcohola nie zauwazylem.

....Ale z tego co mi sie zdaje to wersje TRIAL tez mozna zarejestrowac...czy zle mi sie zdaje ??

Weron 27.12.2002 20:44

Cytat:

xlukas18 napisa***322;(a)
A skad mozna sciagnac wersje RETAIL ?? Bo stronie Alcohola nie zauwazylem.

....Ale z tego co mi sie zdaje to wersje TRIAL tez mozna zarejestrowac...czy zle mi sie zdaje ??

Tylko z warezow.
Bo retail jest prawdopodobnie dla zarejestrowanych uzytkownikow, ktorzy moga wpisac sobie serial
.
Nie w traialu nie ma mozliwosci rejestracji.

harwaster1 28.12.2002 13:11

alcochol120

a co ze sterownikami aspi zainstalowałem specjaly program z nimi ale nadal niewidzi clon xxl i wywala mi taen sam napis brak sterowników czy mam ponownie przenistalować xp aby je przywrócić (moge poświęcić dane na twardym)

Weron 28.12.2002 13:28

Re: alcochol120

Cytat:

harwaster1 napisa***322;(a)
a co ze sterownikami aspi zainstalowałem specjaly program z nimi ale nadal niewidzi clon xxl i wywala mi taen sam napis brak sterowników czy mam ponownie przenistalować xp aby je przywrócić (moge poświęcić dane na twardym)
Nie wiem co tam instalowales za specjalny program ale nie szalej od razu z ponowna instalacja sustemu.
Sciagnij sobie ze strony serwisu force aspi.
Za pomoca niego najpierw usun stare.
Zrestaruj kompa a potem zainstaluj nowe, zrestartuj kompa odpal clony najlepeij jak najnowsza wersje i powinno wszystko chodzic
Jeszzce pogrzeb w opcjach clony z ustawieniami aspi ale nie wywalaj od razu systemu od nowa.

harwaster1 28.12.2002 13:35

alcochol120

a co z cdexem jak niewidzi napędów po zainstalowaniu alcocholu120

Weron 28.12.2002 18:26

Cytat:

a co z cdexem jak niewidzi napędów po zainstalowaniu alcocholu120
A czy zainstalowales aspi?
Jesli masz zainstalowane i mimo tego program nie widzi napedow a po odinstalowaniu wszystko jest ok to zglos to na forum o alcoholu.
Poprobuj jeszcze z roznymi wersjami aspi.

Franc 28.12.2002 19:00

Może Alkohol gryzie się z innym programem i dlatego wyprawia takie hece. Ja też mam Win XP Pro i Alkohol i na różnych sterownikach Aspi chodzi bez problemu (próbowałem ForceASPI, wersje 4.6 i te najnowsze). Słyszałem, że crackowane wersje Alkohola robią różne hece.

harwaster1 30.12.2002 06:54

alcochol120

zainstalowałem aspi i windows wywala mi komunikat o błędach że sterowniki są niepoprawne i chce wysłać komunikat o błędach i wszystko idzie sie walić

Leyo 30.12.2002 08:08

Cytat:

zainstalowałem aspi i windows wywala mi komunikat o błędach że sterowniki są niepoprawne i chce wysłać komunikat o błędach i wszystko idzie sie walić
I pewnie już tak zostanie. Ja kiedyś zgłaszałem na forum podobny problem tylko że z Win2000. Niektóre programy (również CDex)niewidzą napędów fizycznych jeśli zainsatalowany jest jakikolwiek wirtualny, a ClonXXL burzy się o aspi mimo, że są poprawnie zainstalowane (próbowałem trzech wersji), więc wywaliłem zupełnie aspi, nagrywara chodzi bezbłędnie ale napędy widzę dopiero po deaktywowaniu napędów wirtualnych

Weron 30.12.2002 10:31

Cytat:

Nie mialem nigdy czegos takiego tzn., zeby win chcial wyslac komunikay o bledzie.
Wydaje mi sie, ze masz za duzy balagan w windowsie i stad takie a nie inne problemy.

BD 30.12.2002 10:39

Cytat:

sciagnij z cdrinfo programik forceaspi
potem odpal z niego killaspi - restart maszyny
i zainstaluj na nowo ASPI i znowu restart

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48.