![]() |
nielimitowana zmiana regionu w Toshiba SD-M1712, czy można ? i inne pytanka :)
Witam.
Zakupiłem DVD-ROM'ik j.w. i mam takie pytanie. Czy istnieje możliwość nielimitowanego zmieniania regionu w tym napędzie ? Jeżeli tak to prosiłbym o wskazówki jak to zrobić ? Drugie i najważniejsze, czy mając kartę grafiki z wyjściem TV, można bez większych kłopotów nagrywać filmy podpinając magnetowid do tego wyjścia, czy będzie to utrudnione przez jakieś tam zabezpieczenia antypirackie ? (coś w rodzaju FOTA, na kasetach VHS). Nadmieniam że jak na razie moja grafa takowego nie posiada i noszę się z zamiarem jej zmienienia, a ten punkt jest decydujący w tej kwestii. Jeżeli możecie pomóżcie i udzielcie odpowiedzi na moje pytanka, za co z góry b. dziękuję. Pozdrawiam, |
Cytat:
Cytat:
|
Do oglądania filmów z innego regionu polecam RegionKiller - programik oszukujący napęd i soft, autor ten sam co programu CloneCD. Wogóle nie musisz grzebac w napędzie i zmieniać regionu.
Co do nagrywania - dawniej było tak, że nie stosowano zabezpieczeń, potem w uaktualnieniach softu do kart graficznych pojawiło się zabezpieczenie programowe analogiczne do FOTA, jak jest teraz szczerze odpowiadam, że nie wiem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:10. |