![]() |
Problem z multisesją.
Kiedy nagrywam płytę multisesyjną to podczas sprawdzania ilości zajętego miejsca (w eksploratorze windows) pokazuje tylko stan ostatniej sesji.Nie wiem czemu, bo u wszystkich innych osób jest normalnie (pokazuje żeczywistą ilość zajętego miejsca). Moja nagrywarka to LG8160B, nagrywam Easy Creatorem 5.0 Basic i Nero 5.5.7.6. Czy może to być spowodowane uszkodzeniem nagrywarki czy też softem?
|
Zainstaluj sobie najnowsze nero bo to co masz jest dość stare.
|
Mój kumpel nagrywa też tym samym nero i ma taką samą nagrywarkę a u niego jest ok.
PS.Z jakiej Strony mogę ściągnąć najnowsze nero? |
A czym probujesz odczytac ta plyte i pod jakim systemem?
Nie paietam dokladnie ale taka rzecz ma miejsce tylko pod windowsem 98 i dotyczy niektorych starszych cd-romow. Jakbys napisal wlasnie jaki masz system i cd-rom to moglo by sie wiele wyjasnic. |
Cytat:
Pozdrawiam |
Nero nie jest znowu takie stare, to raczej sprawa systemu, proponuję reinstalkę.
|
Mam windowsa Xp professional z sp1(jak używałem 98Se i Me było to samo). Mój CD - Rom to Lg x52.(Na innych Cd - Romach te płyty są tak samo widziane jak u mnie).
|
A moze dlatego, ze mieszasz programami tzn, ze raz nagrasz nero a potem druga sesje nagrywasz easy cd creatorem?
Robisz tak? Normalnie nie powinno cos takiego wystapic. Takze nagrywam na xp+sp1 i na nero(dochodza tam jeszcze ustawienia programu ale zalozmy, ze te sa poprawne) i u mnie cos takiego nie wystepuje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak juz dla formalnosci - jak dogrywasz kolejne sesje to w nero przy wyborze kompilacji dajesz "kontynuuj istniejaca multisesje"? Bo jesli nie, to w eksploratorze mozesz widzies tylko sesje ostatnia.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:59. |