Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co mam wybrac??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-mam-wybrac-14599/)

naprafde 28.12.2002 16:10

Co mam wybrac???

Mam taki problem. Chcę kupić nagrywarke ale juz nie wiem jaką! Poradźcie mi coś - oczywiscie cos niezbyt drogiego- ok.310 zł.
Pozdrawiam

witkowal 28.12.2002 16:15

Poszukaj na www.cdrinfo.pl tam jest tego pelno, testy ceny, doslownie wszystko

tomgoo 28.12.2002 16:18

To najbardziej rozchwytywane pytanie na tym forum;)
A ja ci dam radę skorzystaj z testów cdrinfo
Link: http://cdrinfo.pl/testy.php3
A cos niedrogiego i dobrego to Litek48 wsam raz.
Tylko nie bierz lg;)

witkowal 28.12.2002 16:20

A dlaczego nie LG, ja mam i wszystko dziala... Pomijajac fakt ze cdromek mi padl (tez LG) ale to niewazne heheh

Sprezyn 28.12.2002 16:25

no to bedzie zaraz WAR:-D
Za ta cene LiteOn (ON na
koncu nie oznacza wcale,
ze chodzi na olej napedowy).

buka 28.12.2002 16:41

A u mnie LG 8481b chodzi idealnie, czenu by nie LG ??

witkowal 28.12.2002 16:43

U mnie jest kompatybilny z Clonem Clonym, Alcoholem Feurio i z innymi jest spoko, lamie zabezpieczenia...

Krzycho83 28.12.2002 16:43

Re: Co mam wybrac???

Za taką cenę najlepszym rozwiązaniem będzie Litek48, nagrywa bezproblemowo nawet na najtanszych nosnikach, rozwala wiekszosc zabezpieczen i ma bardzo dobrą korekcję błędów. I jeszcze zostanie Ci troche kasy na płytki:-D

Patrix 28.12.2002 16:45

no jak nagrywarki nie pomyli sie z cd romem to bedzie chodzoć długo :))

rada:
oszczędzaj ją przy wypalaniu (w sensie nie nagrywaj płytki z prędkościami max tylko troche mniejszymi)
przecież i tak ci sie wypali niewżne czy w 2 czy w 3 minuty :)

madmax2 28.12.2002 16:48

Miałem LG GCE 8160B, a teraz mam LiteOna LTR 40125 W. Muszę przyznać, że z obu napedów byłem zadowolony. LG robił bez problemu kopie SD 2, a talże w wersji 2, 51, czytał także płytkę Celiny, która jest ponoć zabepieczona Key2audio. W LG bardzo cicho chodzi mechanizm chowania i wysuwania płyty. Miałem okazję oglądać nowy LG 48x i jeżeli chodzi o poziom hałasu zachowuje się podobnie, jak 16x, przy czym nowa 48x Key2audio nie czyta, nawet z najnowszym biosem. Wadą LG było to, że wyrażnie nie lubiło zabezpieczenia ProtectVob - gra Red Faction. Kopiowanie tej gry z ustawieniami z Clony XXL i na CloneCd zajmowało tej nagrywarce około 4 godzin, a wiem, że pewien gość kopiował tą grę 9 godzin - nie zaznaczył skanera błędnych sektorów. Z kolei LiteOn bardzo szybko robi kopie bezpieczeństwa zabezpieczonych gier np. Red Faction około 12 minut. Pdobnie, jeżeli chodzi o SafeDiska, co do Key2audio to bywa różnie - w wersji z biosem W 09. Czasem czyta, a czasem nie. Po paru próbach, jednakże zazwyczaj zaskakuje. Trochę gorzej, niż w LG chodzi mechanizm wysuwania płyty, chociaż np mój kolega, który testował oba napędy twierdzi, co innego. Jeżeli chodzi o głośność to oba napędy pracująz podobnym natężeniem hałasu, ale być może moje ucho nie jest zbyt wyczulone. Nie zauważyłem, aby LIteOn pracował gółośniej. Przewagą LiteOna jest także to, że częściej dostępne są nowe wersje biosu. Moje zdanie na temat sporu pomiedzy zwolennikami jednych i drugich jest takie, że oba typy, czy to LG, czy LiteOn niezalżnie od modelu są na dobre na większość zastosowań. To, co komu bardziej pasuje zależy od indywidualnych upodobań.
Pozdrawiam.

chester 28.12.2002 19:48

wedlug mnie rozpisywanie sie tutaj nie mam sensu.
skorzystajcie z funkcji SZUKAJ.
napewno sie przyda

Remix 29.12.2002 12:40

brud nie wybiera - [b]wybierz PICKERA :D

a tak powaznie to sam musisz zdecydowac na podstawie testow bo tu kazdy chwali swoja nagrywarke

Maciej 01.01.2003 23:10

Czytam i się zastanawiam...dlaczego???
Każdy chwali to co ma...może byście tak doradzili z innej perspektywy a nie zapatrzeni w to co macie...bo to co macie to zawsze chwalicie.

----------------------------------------------------------------------:P :P

tomgoo 02.01.2003 14:23

Mówisz doradzcie tylko nie chwalcie co macie!!
Ja w swojej wypowiedzi dałem linka do testów bo tam można dowiedzieć sie wszystkiego o parametrach danego sprzetu...

Krzycho83 02.01.2003 14:29

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
może byście tak doradzili z innej perspektywy a nie zapatrzeni w to co macie
Ja też dałem kilka argumentów na poparcie wyboru...:cisza:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:02.