![]() |
Pomocy! (niedopełnienie bufora)
Używam Nero.
Przy próbie zapisu (po rozpoczęciu symulacji) pojawia się komunikat: Niedopełnienie bufora, Niewłaściwy stan zapisu, Nie można wykonać polecenia ZakończŚcieżkę. Co mam robić? To się pojawiło po reinstalacji Nero. Wcześniej było OK. Pomóżcie!!! Pozdrawiam, Krzysiek |
A jaka masz nagrywarkę?
|
pomocy
HP CD-Writer Plus 8200
|
Re: pomocy
Cytat:
|
Czy czyściłem?
A jak to się robi? Ona jeszcze w wigilię działała! |
aspi i via masz zainstalowane ...
|
Re: pomocy
Cytat:
|
Ten komunikat wyskakiwał przy nagrywaniu płyty CD-R
Nagrałem RW i wszystko było ok. Nie wiem o co chodzi... :-( Co to jest DMA i via? ASPI jest OK. |
Cytat:
DMA - to Direct Memory Acess - czyli bezposredni dostep do pamieci RAM komputera bez uzywania procesora - nalezy te opcje właczyć w menadzeże urzadzeń we własciwosciach urzadzenia Natomiat VIA to sterowniki do płyty głównej opartej na Chipie VIA / via Hyperion / |
Nie zamęczaj komputera niczym podczas nagrywania, nie otwieraj tacek innych napędów, zdefragmentuj dysk, włącz DMA i śpij spokojnie.
Ta wypalarka tylko nie ma systemu ochrony zapisu w przypadku przerwania strumienia danych. To nic strasznego, ale trzeba pilnować co się na kompie robi w czasie wypalania. Pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Nie napisałeś jakiego masz Windowsa.
Po pierwsze Priomo :) Jestem prawie pewien, że to dysk twardy jest uszkodzony. Możesz to sprawdzić (w zależności jakiego masz windowsa) Win XP Start -> Wszystkie programy -> Wiersz polecenia... i tam wpisując komendę chkdsk c: lub inny dysk... po operacji pokaże się komunikat jak na załączonym obrazku. mogą wyskoczyć ewentualne uszkodzone sektory. Na moim już tego nie ma. bo mi dali nowy dysk. Po drugie Primo:) Możesz to sprawdzić w opcjach nero klikając Plik -> Preferencje -> Pamięć tymczasowa a potem kliknij Testuj transfer wszystkich dysków. Powiedz co Ci wyskoczyło... |
Patataj'u gdzie jesteś chciałem wiedzieć czy sprawdziłeś swój dysk...
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:06. |