Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Konfiguracja Personal Firewall 2003 - problem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/konfiguracja-personal-firewall-2003-problem-14610/)

Sniper 28.12.2002 23:55

Dzieki ale wczesnie juz doszedłem jest taka zakłądka ze wpisuje sie ip od do i wszystkie sa dopuszczane bez problemów - ale i tak wszystkim dziekuje jeszcze instrukcje poszukam (thx bartolodzik) i bedzie dobrze - a co innych wypowiedzi fakt firewalll jest mi potrtzebny tylko i wyłacznie do netu w sieci w tej chwili mamy 45 kompów i w miare zaufanie mamy do wszystkich ale na dniach wchodzimy w sieci gdzie bedzie juz ponad 400 kompów i bedzie juz nieciekawie. dlatego zaczynam sie tym problememy fest interesowac

bartoldzik 28.12.2002 23:28

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
owszem że sie nie mylisz :D :D ;p
poprostu wziąłem Twój sens wypowiedzi troche pod włos :-D :-D

Nie mam zbyt duzo wlosow na glowie i chyba mi po golej czaszce przejechales :-D

Patrix 28.12.2002 23:23

Cytat:

bartoldzik napisa***322;(a)
No chyba do tego zeby blokowac dostep do kompa osobom niepowolanym, a nie wszystkim bez wyjatku nie? A moze sie myle???
owszem że sie nie mylisz :D :D ;p
poprostu wziąłem Twój sens wypowiedzi troche pod włos :-D :-D

bartoldzik 28.12.2002 23:16

No chyba do tego zeby blokowac dostep do kompa osobom niepowolanym, a nie wszystkim bez wyjatku nie? A moze sie myle???

Patrix 28.12.2002 23:08

Cytat:

bartoldzik napisa***322;(a)
Tam mozesz dodac chyba adresy IP komputerow ktorym pozwalasz na dostep do kompa.

Dostęp do kompa ??? :-D
a od czego jest firewall ?? ;p

bartoldzik 28.12.2002 23:03

W menu konfiguracji firewalla jest zakladka home networking. Tam mozesz dodac chyba adresy IP komputerow ktorym pozwalasz na dostep do kompa. Mozesz to zrobic po poszczegolnych IP albo wskazac zakres akceptowanych IP. Czy to probowales robic?

bartoldzik 28.12.2002 22:58

Pobierz sobie moze polski podrecznik do poprzedniej wersji tego programu. Moze troche to pomoze. Znajdziesz go tutaj

Sniper 28.12.2002 22:51

no włąsnie problem polega na tym ze ja znalazłem ta opcje tyle ze ja widze siec i moge przegladac a inni mnie widza ale wejsc nie moga - aaaa progz-a mam po yngielsku - bede sie bawił w koncu trza i takie progzy poznac ;)

Ziele 28.12.2002 22:41

Jesli chodzi o siec to(chyba)każdy firewall ma domyslnie ustawione że sieć nie jest miejscem zaufanym. Dlatego też musisz w opcjach to zmienić i już wszyscy powinni bezproblemowo wchodzić do ciebie.

Sniper 28.12.2002 20:14

Konfiguracja Personal Firewall 2003 - problem

Wyczytałem tu od niektórych o tym programi zaciagłem odpaliłem (choć nigdy się firewallami nie bawiłem) musze to zrobić bo za niedługo stracimy swój serwer z firewallem i każdy bedzie musiał mieć swój no i tu pojawił sie problem najpierw net miałem ale otoczenia sieciowego brak - pogrzebałem i otoczenie mi sie pojawiło mogę wchodzić gdzie chce ale nikt z sieci do mnie wejsc nie moge. Może ktoś mi doradzi jak najlepiej skonfigurowac to bydle - w tej chwili musiałem zrobić disabled - a wieczorkiem odpale i bede sie bawił .

Sniper

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38.