![]() |
Jak odtworzyć program z obrazu???
Witam. Mam malutki problemik. Otóż ostatnio ściągnołem sobie dość fajny programik, tyle tylko że w formie obrazu .iso. Jak go teraz nagrać na płytkę jako pełnowartościowy program? I jakim programem. Z góry dzięki za info.:cool:
|
Nagrasz to programem Nero.
|
Nero, menu Plik, podmenu "Nagraj plik obrazu"
|
nie musisz nagrywac na plytke aby zainstalowac ten program... jak masz winiso to tam mozesz setup uruchomic :)
ps. nagrasz na CDR jak wyzej - Nero |
no właśnie. tu jest problem. próbowałem nero, ale on tego programu nie widzi. jak wziołem ręcznie ustawiłem na "pokaż wszystkie pliki" to wyświetlił ten programik, ale po zaznaczeniu go i opcji "otwórz" wyskakuje nota "niewłaściwy format pliku". próbowałem też iso 1, iso 2, ale bez skutku. czy możliwe jest aby programik był jakoś zakodowany? ale rozszerzenie jest wyraźnie .iso.
|
Najszybciej sprawdzisz obraz montujac go w wirtualnym napedzie np alcoholu, nowego clona czy w daemons tools. Jesli wtedy zadziala to po prostu robisz kopie w locie uzywajac chocby nero, a jesli nie zadziala to znaczy ze masz zwalony obraz *iso. Zamontowanego obrazu nie musisz wypalac na plytce, mozesz uruchomic tego progsa wlasnie z wirtuala.
|
:)
zrobisz to nawet winrar3,00pl
|
Spróbuj jeszcze - gyby nie pomogły wcześniejsze rady - nagrać ten obraz blindwrite'm - jest w dziale z plikami. Czasem Nero nie chce mi nagrywać plików nim zrobionych.
|
Cytat:
wrzucasz to wszystko tak jak fil i nadajesz nazwe taka jak ma image i nagrywasz a potem juz możesz sobie korzystać z tego co masz na imegu |
a moze po prostu podmontuj do virualnego cd ( polecam Demon-tools ) i jak ci sie spodoba skopiuj np clonemcd w locie demon<-> spawara
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |