Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f11/gry-14669/)

grzeniu 29.12.2002 22:29

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Dzięki panowie, powiedzcie mi który lepszy: Alkohol, czy CloneCD, wiem, ze ten temat był wałkowany, ale:) Mam zainstalowanego najnowszego Clona z wirtualnym napędem, ale on mi nie zabardzo pasuje, zastanawiam się nad Alkoholem:)
Mnie nowe wersje clona tez cos nie pasuja. Zainstaluj i sam wyprobuj. Dodam tylko ze alcohol ma lepszego wirtuala, obsluguje wiecej formatow obrazu a ten z clona tylko wlasny *ccd i *iso. Z najnowszymi wersjami sd czy securoma tez chyba alcohol lepiej sobie radzi.

tomall0 29.12.2002 22:25

Cytat:

VLuka napisa***322;(a)
Nawet gdyby widzial byloby to bezuzyteczne. Bin/Cue nie zawiera informacji do odtworzenia takich zabezpieczen jak SecuROM (i 99% innych).
Dzięki panowie, powiedzcie mi który lepszy: Alkohol, czy CloneCD, wiem, ze ten temat był wałkowany, ale:) Mam zainstalowanego najnowszego Clona z wirtualnym napędem, ale on mi nie zabardzo pasuje, zastanawiam się nad Alkoholem:)

grzeniu 29.12.2002 22:25

Cytat:

VLuka napisa***322;(a)
Nawet gdyby widzial byloby to bezuzyteczne. Bin/Cue nie zawiera informacji do odtworzenia takich zabezpieczen jak SecuROM (i 99% innych).
Oczywiscie masz racje, dlatego tez wyzej pisalem ze z pewnoscia w obrazie jest dodany ***** bo jest to standardem w obrazach gier sciaganych z netu w tym formacie tj *bin. Jesli tego cracka nie ma to i tak bedzie musial go sobie poszukac.

VLuka 29.12.2002 22:18

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Clonem chyba ci sie nie uda, bo zarowno clone jak i jego wirtualny naped nie widza obrazu *bin ani *cue.

grzeniu 29.12.2002 21:58

Jesli ta gra jest w formacie *bin+*cue to z pewnoscia jest tam tez ***** a wtedy wystarczy wypalic to w nero jako plik obrazu albo w locie z wirtualnego napedu czymkolwiek. Ten ***** wybawia cie z klopotow zwiazanych z zabezpieczeniem.
PS razem pisalismy posty :) Clonem chyba ci sie nie uda, bo zarowno clone jak i jego wirtualny naped nie widza obrazu *bin ani *cue.

tomall0 29.12.2002 21:57

Re: Re: Re: Re: Gry

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Zycze powodzenia ale nie sadze aby udalo ci sie to poprawnie wypalic.
Albo w obrazie masz juz tam cracka, albo zacznij go szukac.
No chyba, ze gra jet juz przerobiona .
Podmontuj sobie najpierw daemonem i zobacz w ogole czy to chodzi.

Wiem,że z wypaleniem będą problemy, ale to był tylko przykład:) Ale jak mam pliki: .bin i .cue to mogę to wypalić Clonem, tylko proszę o mała sugestie- jak?:)

Weron 29.12.2002 21:47

Re: Re: Re: Gry

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Może podałem mało szcaegółów chodzi o Hitmana 2(SecuRom 4.83), ściągnąłem plik .bin i .cue, czyli mogę użyć Clone CD, ale z ustawieniami dla w/w zabezpieczenia?
Zycze powodzenia ale nie sadze aby udalo ci sie to poprawnie wypalic.
Albo w obrazie masz juz tam cracka, albo zacznij go szukac.
No chyba, ze gra jet juz przerobiona .
Podmontuj sobie najpierw daemonem i zobacz w ogole czy to chodzi.

tomall0 29.12.2002 21:42

Re: Re: Gry

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Nie rob zadnej konwersji bo jesli jest dobrze zrobiony obraz to ty go zniszczysz i bez cracka juz sie nie obejdzie.
A co do wypalenia to zalezy jaki to jest plik i odpowiednio do niego wybierasz program, ktory ci wypali ta plyte.

Może podałem mało szcaegółów chodzi o Hitmana 2(SecuRom 4.83), ściągnąłem plik .bin i .cue, czyli mogę użyć Clone CD, ale z ustawieniami dla w/w zabezpieczenia?

Weron 29.12.2002 21:37

Re: Gry

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Witam, proszę oświećcie mnie. Otóż chciałbym się dowiedzieć jak to jest, ściągam z netu grę (obraz), za pomocą WinIso dokonuję konwersji na .iso (np.). Załóżmy,że wiem, że gra jest zabezpieczona SecuRomem, jak ją wypalić? Np. używając CloneCD z ustawieniami dla w/w zabezpieczenia?
Nie rob zadnej konwersji bo jesli jest dobrze zrobiony obraz to ty go zniszczysz i bez cracka juz sie nie obejdzie.
A co do wypalenia to zalezy jaki to jest plik i odpowiednio do niego wybierasz program, ktory ci wypali ta plyte.

tomall0 29.12.2002 21:21

Gry

Witam, proszę oświećcie mnie. Otóż chciałbym się dowiedzieć jak to jest, ściągam z netu grę (obraz), za pomocą WinIso dokonuję konwersji na .iso (np.). Załóżmy,że wiem, że gra jest zabezpieczona SecuRomem, jak ją wypalić? Np. używając CloneCD z ustawieniami dla w/w zabezpieczenia?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44.