![]() |
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
To tak jakbys okradał i niszczył sam siebie !!:-D Bez sensu ! |
[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]macie gadugadu? macie... zanaczacie - uzywaj p2p? pewnie tak... no wiec norton int sec 2003 (oryginalny, wygralem w konkursie!) raportuje probe handshake'ingu z drugiej strony jako WLAM - koniec swiata i latajace ogorki... No tak mój NIS 2003 pokazuje mi próbę włamania, podczas korzystania z eMuła - patrzę sobie na IP i okazuje się że to moje własne. Dobre nie. |
macie gadugadu?
macie... zanaczacie - uzywaj p2p? pewnie tak... no wiec norton int sec 2003 (oryginalny, wygralem w konkursie!) raportuje probe handshake'ingu z drugiej strony jako WLAM - koniec swiata i latajace ogorki... wiec LEJCIE na te glupie 'alarmy', 'wlamy' itp - jesli ktos sie bedzie chcail do was dobrac dowiecie sie o tym PO fakcie, jesli sie WOGOLE dowiecie... wlam na linuksa to znalezienie exploita i jazda - winda jest taak dziurawa ze nie ma co szukac, i nie wymaga szczegolnej finezji... a posiadacczom eMula nie radze ogladac logow z firewala - mozna tam zobaczyc TYSIACE 'wlamow' dziennie... dlatego albo firewall OFF i mulek, albo firewall ON a o mulku zapominamy |
Cytat:
Czy w BlackICE po instalacji trzeba coś szczególnego konfigurować? |
dziwne, moglby mi ktos to wytlumaczyc. np moj firewall wskazuje mi okolo 10 prob wlaman na moj komp dziennie! czy ta w sieci sa tylko i wylacznie ludzie z nadmierna iloscia czasu?
|
Do mnie w przeciągu roku tylko 4-krotnie próbowali się włamać. Mam szczęście :)
|
Ja mam ok 40 prób włamu na rok (tylko że to są próby, a nie pingi i głupie odwołania sieci p2p)
|
:) To mnie na szczęście nie lubią bo ja przez 5 dni od instalacji (NIS) miałem tylko dwie próby włamu i obydwie z tego samego kraju(połączenia modemowe)z IP-67.30.192.7 i 63.208.40.248 :)
|
Witam !
Chmm a czy jak stoje za dwoma serwerami i na jednym na pewno jest firewall to tesh musze instalowac FIREWALLA ? |
Pewnie prubuje sprawdzić czy masz orginalną wersje :-D
|
Kapsel widać że producent gry Różowa Pantera po skarb się wybiera się do ciebie włamuje (tj. Wanadoo)
|
Ja tam od roku mam Outpost Firewall PRO i miałem tylko 121584 zarejestrowane próby włamania:o
P.S. Co to będzie za dziesięć lat 10*121584=1215840:o :o Do włamywaczy: Opamiętajcie się na moim komputerze nie są przechowywane instrukcje budowy bomby atomowej ja mam tylko windowsa 2k pare programików i jedną grę (tj. Różowa Pantera po skarb się wybiera) no więc apeluje o niewłamywanie się do mnie!!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:03. |