![]() |
Nero CD Speed
Bardzo zainteresowała mnie opcja sprawdzania nagranych płyt w tym programie. Niestety po instalacji okazuje się, że program nie jest w stanie dokonać żadnego testu tylko pokazuje błąd tak cd-romu jak i nagrywarki. Program Cd Speed 99 działa prawidłowo testując wszystkie parametry moich napędów. Może istnieje inny program do testu jakości nagranych płyt cd-r(w).
Bardzo proszę o sugestie odnośnie Nero. Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku. |
Czy masz Win XP? Bo u mnie jest to samo i nie wiem dla czego a pod 98 wszystko hula jak trzeba, pod XP CD Speed chodzi bez problemu, a Nero CD Speed za cholere nie chce. Nie wiem co jest grane, probowałem instalować ASPI ale to nic nie dało ???
|
Tak, zgadłeś, mam XP. Co ciekawe kiedyś ten program działał. Później majstrowałem z Via 4in1 i MPD (płyta na kościach VIA)i gdy ukazała się nowa wersja Nero CD Speed okazało się, że i stara i nowa wersja nie chce działać. Tak naprawdę zależy mi tylko na opcji Surface Scan aby sprawdzić jakość kopiowanych płyt.
|
No i ZONK, bo ja mam płytę ASUSA na chipsecie Via Apollo Pro 133A,
i nigdy nie było z nią problemów, stabilna jak skała, Pentium III 650@866 :) A dlaczego Nero CD Speed nie chodzi pod XP a pod 98 bez problemów??? Instalowałem Mini Port Driver bo jak zainstaluje VIA 4in1 to XP nie chce mi ustawić na urządzeniach DMA (tego zreszta tez nie rozumiem). W tym wypadku zanim do tego doszedlem (MPD zamiast VIA 4in1) to kur... lecialy ze az sie swieciło :):):) |
Re: Nero CD Speed
Cytat:
chyba bede musial do Ciebie przyjechac tak sie zastanawialem czy przypadkiem nie wybyles na swieta ... |
Cytat:
|
Re: Re: Nero CD Speed
Cytat:
|
Czyli chyba nic z tego. Pod XP na naszych konfiguracjach Nero CD Speed nie poużywamy :). Ach ta zgodność sprzętu i oprogramowania. A XP miał być taki doskonały, a nawet nie potrafi bez ingerencji użytkownika obsłużyć poprawnie urządzeń IDE na płytach z chipsetem VIA. Choć nigdy na moją płytę główną nie narzekałem, to z Intelem - nie licząc kilka niechlubnych wpadek (810, 820 :)) - jest chyba mniej kłopotów.
Pozdrawiam |
Re: Re: Re: Nero CD Speed
Cytat:
redaktora o takim samym imieniu i nazwisku wiem ze tutaj zerka od czasu do czasu i nie sprawdzilem dokladniej bedac przekonany, ze to on sorki :) |
Poczekamy, zobaczymy. Może znajdzie się ktoś, kto pomoże nam pokonać ten niewielki problem.
|
Re: Re: Re: Re: Nero CD Speed
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Re: Nero CD Speed
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nero CD Speed
Cytat:
Niestety w Częstochowie byłem raz w życiu i to bardzo dawno temu. Uważam że to bardzo ładne miasto a klasztor wygląda naprawdę imponująco. |
Wczoraj potraktowałem Nero pakietem Microsoft Aplication Tool Kit i program zadziałał. Trochę kulawo bo twierdzi, że nie ma sterowników ASPI i użyje systemowych ale działa (może trochę niestabilnie).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |