![]() |
problem z Liteon 24102B - help !!!
Witam wszystkich, jako ze jestem tutaj nowy ale jednak wychowany, wszystkim wiec mowie Dzien Dobry ;))))))
no dobra przechodze do konkretow...posiadam nagrywarke wlasnie Lite-Onka model 24102B i ostatnio zaczalem miec problemy. Otoz nagrywajac plytke czy to z mypy3 czy z filmami czy z czyms innym wszystki sie bagrywa w porzadku, plyte wysuwa, wyrzuca komunikat ze nagrywanie zakonczone pomyslnie po czym , gdy wloze ta plyte jeszcze raz to uparcie pokazuje ze plyta jest czysta...oczywiscie pokazuje soft, windows nie widzi jej w ogole. Oczywiscie nie mam wlaczonej symulacji, płyty sprawdzałem rozne, podczas nagrywania lampeczka swieci ladnie na czerwono, nagrywalem na cd mate, na nero i to samo....nigdy wczesniej nie bylo problemow... a rozmawialem z kolega dzis ktory ma ten sam model nagrywarki i tez ma ostatnio pdobne objawy, to jakas wada lite-onkow?? moze ktos mial taki problem, jesli tak prosze o odpowiedz aha, bios tez zmienialem juz, i aspi nowe zainstalowalem, i programikom nowsze wersje zapodalem... Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi Wojtas |
Sprobuj na innych (lepszych) plytkach, zmniejsz predkosc nagrywania, przeczysc optyke....jak to nie pomoze to chyba znaczy ze konczy sie nagrywarka.
|
Zmiana plyt powinna pomoc - moj litek 24 bardzo nie lubil 'srebrnych' nosnikow i na nich robil takie cuda. Po zmianie plytek wszystko bylo ok. Co ciekawe nawet te plytki (przyznaje bardzo podlej jakosci) raz nagrywal ok raz nie.
|
Cytat:
Wygląda to tak jak by nie zamykał sesji.(jeżeli to nie wina płyty) |
hmmm zielony datex nie nalezy do plytek ze 'srebrnym' (jak w tloczonych plytach) spodem. Ja juz Litka 24 nie mam a model 40X z Datexami wspolpracuje wysmienicie...
|
Re: problem z Liteon 24102B - help !!!
Cytat:
Acha... dzieje się to nie za każdym razem jednak bez względu na płytę, którą nagrywam (TDK, Akoss, Platinum, Proformance, Mediatech, Verbatim....) Pewnie to czary siakieś :-D :-D :-D |
Dzieki
hmm...a mi zielone datexy palil bez bolu, a ostatnio wlasnie te problemy to mialem na roznych programach i na roznych -plytach, a konkretnie to hity czerwone a potem platinium i esperanza....
zaczynam sie zastanawiac czy to nie moze cos z winda...moze aspi albo cuś...zobaczymy, mam nadzieje ze to nie koniec nagrywarki, roku jeszze nie ma biedaczka... |
Mialem kiedys ten model (24102B) ale nie przypominam sobie zadnych problemow. A palilem na wszystkim od TDK, przez Verbatim, Esperanza, az po jakis chłam "no name"... Jak masz na ta nagrywarke 2 lata gwarancji (ja mialem) i jeszcze sie nie skonczyla to od razu zanioslbym ja do serwisu, bo jakos wydaje mi sie ze dozywa swoich dni :( Obym sie mylil, ale w zasadzie zrobiles juz wszystko co przychodzi mi na mysl. W gescie desperacji mozesz jeszcze postawic system na czysto, albo sprobowac podlaczyc ja do innego kompa. Potem juz tylko serwis...
|
i wlasnie tak mam zamiar uczynic teraz....
a raczej w przyszlym tygodniu, kompa uzywam zawodowo więc nie moge sobie pozwolic na przestoj, ale na poczatku przyszlego tygodnia dzielnie wpisze format c: i postawie winy od nowa...zobaczymy co to bedzie. A na razie dziekuje za wszelkie komentarze :)
Do siego czy jakoś tak :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12. |