Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak sklonować Windowsa XP? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-sklonowac-windowsa-xp-14722/)

TOMMYx 06.01.2003 20:21

Cytat:

wolfdog napisa***322;(a)
ja też próbowałęm zrobić obraz czystej partycji drive imagem (2x 60Gb w raidzie) i za dibłą nie mogłem odtworzyć systemu ze zrobionej kopii jak robiłem tym samym programem nt4.0 i win98 to wszystko było w porządku :(
Ja od kilku miesięcy używam DriveImage 2002 do backUp'u partycji systemowej (WinXP Pro PL ) i jestem zadowolony.

Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, aby nie zadziałało.

Problem jest tylko wtedy, gdy obraz partycji zabezpieczę hasłem ( jest taka opcja w DI2002). Wtedy nie mogę go odtworzyć bezpośrednio z HDD i muszę z dyskietki startowej - ale utworzonej w DriveImage.

Z czystym sumieniem polecam ten program.

Pedros 06.01.2003 14:01

Cytat:

WhiteMan napisa***322;(a)
odezwał sie STARY.............Osioł!!!
jeśli wiedzą to w czym problem?

Proszę - nie rób wycieczek osobistych.
Zrób tak: :)
Chodzi o to, że sam Ghost jako taki był już tu wałkowany wielokrotnie, a Ty jako nowy zauważ, że jest wyszukiwarka :)
Panowie - poprawiajcie klimat :*

cana 06.01.2003 13:53

Cytat:

WhiteMan napisa***322;(a)

a mordkę widział?
a i przypomniało mi się , bezproblemowo sklonowałem na nowy dysk windę xp z całym dobrodziejstwem inwetarza za pomocą pqmagica (jakiś taki ostatnijaki był w okolicach listopada) ale aqrat tego nie polecam bo magic w magiczny sposób potrafi zrobić jakis dziwny burdel w sektorach poczatkowych dysku (za jego pomoca robilem partycjonowanie nowego większego dysku) i np po tej operacji ani ghost ani di już nie działają /tzn wywalają błedy już w etapie tworzenia image i nawet last time po reinstalacji windy xp na gołą partycje straciłem (ale niebezpowrotnie) 20gb partycje z grami /jakoś sama się ukryła :) i next znalazła z niewielką pomocą softu z linuxowej domeny -> wolałem nie ryzykować moich save i już nic co m$-oate nie wchodziło w grę/

WhiteMan 06.01.2003 13:10

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
"...oni to wiedzą Kocie..." ;) (JoKe)

+++LeWaP+++ 06.01.2003 12:15

"...oni to wiedzą Kocie..." ;) (JoKe)

WhiteMan 06.01.2003 11:28

Obraz partcji, dysku ghost 2003

Ghost z pakietu NSW 2003 pro
przed zrobieniem obrazu (dysku ,partycji)warto ściągnąć poprawke przez LU (około 3mb)robisz później dyskietke startową Norton Ghost Boot Wizard , a następnie odpalasz kompa z dyskietki i tam robisz obraz.Bardzo fajna sprawa 10 minut i masz przywrócony system z wszystkim co miałeś na dysku,ewntualnie jest opcja jak pokażesz mu nagrywarke nagra ci obraz bezpośrednio na płytki.
Naprawde super sprawa.Jeśli masz internecik ,warto jest ściągnąć
ewentualnie wszystkie uaktualnienia,przed zrobieniem obrazu.

MaciejT 31.12.2002 09:56

Już wiem, to był Ghost 7.025 Enterprise Edition.

+++LeWaP+++ 31.12.2002 08:42

Ilość załączników: 1
.

+++LeWaP+++ 31.12.2002 08:41

Ilość załączników: 1
wydaje mi się że w nsw 2003 jest zrobiona lepiej obsługa ghosta
wszystkie parametry ustawia się w windowsie, a potem resetuje k. i gotowe ! klonowanie to jest to czego szukasz

wolfdog 31.12.2002 08:17

ja też próbowałęm zrobić obraz czystej partycji drive imagem (2x 60Gb w raidzie) i za dibłą nie mogłem odtworzyć systemu ze zrobionej kopii jak robiłem tym samym programem nt4.0 i win98 to wszystko było w porządku :(

MaciejT 31.12.2002 08:12

Chyba poprzez obraz.

+++LeWaP+++ 31.12.2002 01:19

w ghoscie robiles obraz a potem go rozpakowywales na inny hdd czy robiles ta opcja, ktora wlasnie sluzy do "odbijania" zawartosci jednego hdd na 2 ? ti chyba ma znaczenie

RiT2 30.12.2002 21:59

Ghostem nr.??? spoko robilem obraz Windy2000 na NTSFie. Zastosowalem tego samego Ghosta do XP na NTSFie i ... juz nie poszlo. Zmienilem Ghosta na innego (nowszego?) i .... robi to spokojnie. Jezeli go chcesz, to wysle go na maila!

kizio 30.12.2002 21:36

spróbój innym programem

Monter 30.12.2002 21:33

Ja nie wiem czy się da... Pewnie system pobiera nr seryjny dysku i dlatego nie chce działać? Spróbuj bez SP1, bo przed aktualizacją system jak wiadomo miał niedopracowane opcje odpowiedzialne za rejestrację, potem je już jak wiadomo poprawili...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02.