![]() |
CZy mozliwe jest...
Czy mozliwe jest zeby zwykła płytke cdr 700mb wypalic 2 razy? Znaczy sie nagranie najpierw na niej raz a pozniej ponowne nagranie innych plików ?
|
Dogranie nowych plików jest możliwe.
|
Re: CZy mozliwe jest...
Cytat:
|
Dobre! ;)
Przyznaję, że korciło mnie kiedyś coś takiego, żeby podmienić płytki CDRW -> CDR przed samym wypaleniem, ale nie miałem takich nośników tej samej firmy. Jestem ciekawy czy ktoś jeszcze wpadł na taki pomysł... :o? |
Zart? Jesli nie, to moja odpowiedz jest taka, ze nie jest to mozliwe na standardowych spawarkach. Mozna co prawda wyobrazic sobie (teoretycznie) spawarke wypalajaca na nagranej plycie ze znacznie wieksza moca lasera, tyle tylko, ze najprawdopodobniej napedy CD nie beda mogly tego przeczytac, poza oryginalna spawarka na ktorej bylo to palone. Tylko po co komu cos takiego jak jest CDRW, a CDR kosztuje mniej niz zwykla dyskietka? (No i na rynku pojawia sie coraz wiecej firmowych PC-tow bes fdd)
|
A... jeszcze jedna sprawa. Swoja droga ciekawe jest czy jakis producent produkyje plytki 2-stronne CDR, do palenia po obu stronach w zwyklych spawarkach? Widzial ktos z Was takie CD-ki?
|
Cytat:
PS: sklej dwie plytki i sprawdz! Tak wlasnie bedzie wygladala plyta CDR 2-stronna. |
Cytat:
|
Chyba tak
Ja kiedyś kupiłem pewną płytkę (niepamiętam jaką) i z tyłu było napisane: "płyta jednokrotnego zapisu, dwustronna". I jeszcze pytanie: niedawno kupiłem dyskietki VERBATIM i na nich pisało: "Dwustronna dyskietka 3,5. W 100% wolna od błędów..." i co o tym myślicie???? |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro^_^ |
plytek dwustronnych nie tyle co nei widzialem co nie slyszalem o nich wogole... sadze ze produkcja takich cudactw jeest nieoplacalna w dobie dvd-r (+r) itp...
poza tym - nie jestem przekonnay czy standardowy naped cd ma mozliwosc regulacji parametrow wiazki lasera - to co jest uzywane w przy dvd dwustronnych - zmienia sie dlugosc fali - standardowy uklad cd-romu potrfi zmienaic ogiskowanie wiazki - a to za malo... |
Hehe ja widziałem takie CD , ale to jest droższe niż funkcjonalniejsze ! . A tobie polecam nagrać z otworzoną sesją po raz 1 i 2 :) . Noi wychodzi na to że nagrywasz 2 razy buehehehe
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:10. |