Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Sterowniki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sterowniki-14812/)

Krzycho83 02.01.2003 13:36

Sterowniki

Zastanawiam się czy przeszło by coś takiego, gdybym dla pierwszego kontrolera IDE zainstalował inne sterowniki (IDE MPD3014 - VIA Bus Master(Ultra DMA) PCI IDE Driver), a dla drugiego jeszcze inne (VIAHyperion4in1445v). Każdy z tych sterowników działa na moim systemie (WinXP SP1)bez zarzutów. Czy nie spowoduje niestabilnej pracy systemu??? Może ktoś próbował czegoś takiego.
Na pierwszym kanale dla HDD tryb UDMA jest dostępny tylko na IDE MPD3014, a wszystkie testy w NERO CDSPEED mogę wykonać tylko na VIA4in1 (na IDE MPD3014 nie jest to możliwe). Aha, dodam jeszcze,że próbowałem też ze starszymi VIA4in1 przy normalnej instalacji i nic mi to nie dało :(

Pozdrawiam :)

chester 02.01.2003 15:49

mi sie wydaje ze cos takiego nie ma nawet sensu!!
a pewnie i tak ci sie nie uda

Krzycho83 02.01.2003 15:59

Cytat:

chester napisa***322;(a)
mi sie wydaje ze cos takiego nie ma nawet sensu!!
a pewnie i tak ci sie nie uda

Sens jest, bo jeśli chcę nagrywać z HDD z prędkością większą niż 12 to muszę mieć zainstalowane IDE MPD3014 a jeśli chcę sprawdzić płytkę po nagraniu to na IDE MPD3014 już nie da rady. Na VIA4in1 nie mogę ustawić UDMA dla HDD a nagrywać mogę jak trzeba (zresztą jakiś czas temu pisałem posta na ten temat).

Remix 02.01.2003 16:11

cos mi sie zdaje ze to niewykonalne poniewaz poszczegolne kontrolery IDE sa integralna czescia kontrolera glownego IDE czyli VIA Bus Master IDE Controller...
Nie da sie np. odinstalowac jednego kontrolera z IDE 1 bo bedzie komunikat ze trzeba calosc odinstalowac. Uzyj sterow z Hyperona bedzie OK

Krzycho83 02.01.2003 16:17

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Uzyj sterow z Hyperona bedzie OK
Nie będzie OK. Zresztą napisałem wyżej, że instalowalem VIA Hyperion.

esem 02.01.2003 17:51

Ten pomysł jest "chory" żeby nie napisać dyletancki. ???

Krzycho83 02.01.2003 18:13

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Ten pomysł jest "chory" żeby nie napisać dyletancki. ???
Dla tego pytałem czy to przejdzie:blee:

esem 02.01.2003 18:25

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Dla tego pytałem czy to przejdzie:blee:
Sorry, ale nauka jest za darmo a wiedza kosztuje. Odsyłam więc do... literatury. Zacznij od www.tomshardware.pl. Był też niezły post pt. Podstawy podpinania napędów...
Twoje pytanie można sparfrazować: czy można w samochodzie założyć z jednej stronie koła kolejowe a z drugiej gumowe. Wtedy mógłbym jechać dwoma kołami po torach kolejowych a dwoma po autostradzie. :P

Krzycho83 02.01.2003 18:31

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Sorry, ale nauka jest za darmo a wiedza kosztuje. Odsyłam więc do... literatury. Zacznij od www.tomshardware.pl. Był też niezły post pt. Podstawy podpinania napędów...
Twoje pytanie można sparfrazować: czy można w samochodzie założyć z jednej stronie koła kolejowe a z drugiej gumowe. Wtedy mógłbym jechać dwoma kołami po torach kolejowych a dwoma po autostradzie. :P

Wielkie dzięki ale nie skorzystam. Problem leży gdzie indziej.

esem 02.01.2003 18:47

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Wielkie dzięki ale nie skorzystam. Problem leży gdzie indziej.
Jesteśmy po to aby rozwiązywać Twoje problemy! Cieszy nas Twoja aktywność ale jak zawsze polecamy opcję: SZUKAJ.:cisza:

Krzycho83 02.01.2003 20:25

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Jesteśmy po to aby rozwiązywać Twoje problemy! Cieszy nas Twoja aktywność ale jak zawsze polecamy opcję: SZUKAJ.:cisza:
Niestety także w tym przypadku nie wiele mi pomogłeś :smutny: A wogóle to ilu was jest???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:13.