Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Litek 48125s a overburning (https://forum.cdrinfo.pl/f2/litek-48125s-overburning-15027/)

tEREk 07.01.2003 21:22

SEBAwl z calym szacunkiem ale uwaznie nie czytasz chodzi mi o wszystkie plyty (glownie nagrywam filmy) jak zblize sie do kololo 81min to nagrywara wypala do konca (w nero i winoncd) i na 99% staje i tak czeka i czeka (dioda czerwona sie pali) i wtedy pomaga tylko restart a odziwo plyta jest cala poprawnie nagrana

SEBAW 07.01.2003 17:45

Nagrywaj płyty audio z prędkością od 4x do 8x (tak jest zalecane). Gdy będziesz nagrywał z szybciejszą prędkośćią, to odtwarzacze audiu (np. wieża) będą miały problem z jej odczytem.

tEREk 07.01.2003 17:19

nagrywam w dao

SEBAW 07.01.2003 17:14

Cytat:

tEREk napisa***322;(a)
sprawdzalem wczesniej w nero cdspeed wczesniej i wychodzilo na to ze powinno sie zmiescic wiec sam juz nie wiem;( ale na niektorych x-powerach wyskakiwal max nagrania nawet okolo 33min a nero normalnie leny komlet danych (700mb) nagrywalo sprawdzalem potem scandiskiem nero i caa plyta zielona
Jeżeli nagrasz metodą Track-At-Once to w NERO CDSpeed pokaże ci wielkość zapisanej pierwszes sesji. Natomias, gdy poddasz płytę testowi ScanDisk to płyta będzie widziana w całości.

tEREk 07.01.2003 17:03

sprawdzalem wczesniej w nero cdspeed wczesniej i wychodzilo na to ze powinno sie zmiescic wiec sam juz nie wiem;( ale na niektorych x-powerach wyskakiwal max nagrania nawet okolo 33min a nero normalnie leny komlet danych (700mb) nagrywalo sprawdzalem potem scandiskiem nero i caa plyta zielona

SEBAW 07.01.2003 16:07

Re: Litek 48125s a overburning

Cytat:

tEREk napisa***322;(a)
No wlasne mam dziwny problem co prawda nagrywalem na slabych plytkach (jakies X-Power) i gdy nagrywam okolo 81minut danych to plyta sie poprawnie nagra ale wiesza nagryware:) i program w ktorym nagrywam (Nero i Winoncd 6.0) pomaga tylko restart. Mam jeszcze teac-a w54e i nigdy nie mialem z nim problemu nagrywal nawet 81:40 na zwyklego platnuma
Chyba zbyt za dużo nastawiłeś overburning dla płyty X-powerów. Przetestuj w NERO CDSpeed maksymalną pojemność płyty. Jest to test: "Overburning Test...". Na płycie nie zostanie nic zapisane;) Po zakończeniu testu pojawi się komunikat o pojemności maks. płyty.
Co do tych X-Powerów nie polecam. Sam na nie nagrywałem i nie jestem zadowolony; przede wszystkim są słabe pod względem szybkości powstawania rys.

tEREk 07.01.2003 15:46

Litek 48125s a overburning

No wlasne mam dziwny problem co prawda nagrywalem na slabych plytkach (jakies X-Power) i gdy nagrywam okolo 81minut danych to plyta sie poprawnie nagra ale wiesza nagryware:) i program w ktorym nagrywam (Nero i Winoncd 6.0) pomaga tylko restart. Mam jeszcze teac-a w54e i nigdy nie mialem z nim problemu nagrywal nawet 81:40 na zwyklego platnuma

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:29.