![]() |
Lite-on i cdr 90
Witam!
Jeśli temat już się powtarza to przepraszam, ale nie mogłem znalezć w"szukaj" Mam następujący problem i bardzo proszę o pomoc. Nagrywarka LiteOn LTR-24102B . Nero 5.5.10 Po wlozeniu plyty AKOSS 800MB/90min i uruchomieniu zakladki Info o nosniku wyswietla 79min/ 703 MB . Co jest przyczyna zlej identyfikacji CD-R Czy mozna normalnie nagrac 800MB danych ( nagrywarka ma najnowszy firmware ) Ustawilem overburning Na 90 min wlozylem plyte 90 min. i nic . Nagrywa tylko tyle co oczyta w info tj 703 MB. a przynajmniej nie chce nagrywac 720MB (podaje ze kompilacja przekracza pojemnosc plyty wloz plyte o wiekszej pojemnosci ) Teoretycznie nagrywarka ta obługuje takie nośniki, co robić? Proszę o pomoc ??? ??? ??? |
jesteś zupełnie pewien, że dobrze ustawiłeś opcje w nero. bo np. u mnie, to mogę mu ustawić 90 min na 80 i on będzie z pełnym poświęceniem próbował mi nagrać te 90min.?
aha, tego avatarka już ma ktoś u nas - Lopus |
Re: Lite-on i cdr 90
Cytat:
Pozdrawiam |
I niesmiertelne + wylacz kreatora, bo wielu o tym nie pamieta.
|
Re: Lite-on i cdr 90
Cytat:
|
otoz to - trzeba przede wszystkim wylaczyc tego glupiego kreatora (sam nie moglem kiedys nagrac tak plytek, bo go po prostu zamykalem i myslalem, ze to wystarczy). A poza tym Disk-At-Once i zezwalanie na overburning w preferencjach (tam tez mozesz ustawic dlugosc plytki w minutach).
|
tak wlasnie mi cos nie pasowalo Lopus
i takie pytanie:idea: No ktos tu musi zmienic obrazek. Do DjDr Twoja nagrywarka pali takie plyty az milo:) Wiem cos o tym bo katuje taka sama :3msie: Pokombinuj:blee: |
Proponuję Cci zmieniić płyty AKOSSY nie są najlepsze sprubój na Verbatimach albo Samsungach jak nie pomorze to znaczy że z nagrywarką coś nie tak.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Lopus napisał "Te młody -zmien se swoje logo bo ja już to mam ponad rok i kazdy tu na forum mnie kojarzy..."
Te stary troche kulturki. BTW - Dziękuję wam serdecznie za odpowiedzi. Już działa :) |
Cytat:
|
Wstyd się przyznać. Mialem ustawione TAO a nie DAO . Jeszcze raz dziękuję :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:46. |