![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Drukarki na ogół pracują na porcie równoległym LPT (no chyba że jest to ploter), a ten modem pracuje na porcie szeregowym COM (złącze RS232 - często w komputerze masz ich dwa) - więc w czym problem ? |
ale to ma wade... musze modem podłączyć pod port szeregowy czyli drukarke muszę odłączyć...
a to mi się nie podoba... :fiu: |
Re: Re: Re: :: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
[QUOTE]+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
[B]A jak pytałem sie o komendy AT do CDI to nikt mi nie powiedział !!!!!!!!!!!!!!! Gdzie wówczas byłeś ? Co ? masz u mnie wielkiego "-" żartowałem ;p Ten programik do miszania w NT aethra Ip umożliwia tesh wgrywanie nwego firmwareu? A jak sie pytałe tych buraqq z Dialogu czy można i czy się da włączać 2 kanały to mowili, że nie. Lamuchy... A jak usłyszeli coś o zmianie firmwareu to zaczęli mi mówić że Aethra NT-IP to wlasność dialogu, a oni nie planują modernizacji firmwareu... bo po co ma byc lepiej, nie ? :cisza: ------------------------------------------ Faktycznie chyba żartujesz - nie wiem czy Tobie, czy komuś innemu na pytanie o komendę do modemu na tym forum podawałem. Firmwaru na szczęście zmieniać nie trzeba, wystarczy sam nowy sterownik, a lamom z Dialogu chyba nie zależy na tym aby użytkownicy obciążali zbytnio łącza i urządzenia dostępowe. |
Cytat:
|
Re: Re: :: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
Cytat:
Gdzie wówczas byłeś ? Co ? masz u mnie wielkiego "-" żartowałem ;p Ten programik do miszania w NT aethra Ip umożliwia tesh wgrywanie nwego firmwareu? A jak sie pytałe tych buraqq z Dialogu czy można i czy się da włączać 2 kanały to mowili, że nie. Lamuchy... A jak usłyszeli coś o zmianie firmwareu to zaczęli mi mówić że Aethra NT-IP to wlasność dialogu, a oni nie planują modernizacji firmwareu... bo po co ma byc lepiej, nie ? :cisza: www.aethra.com http://128.242.40.146/prodotti.asp?IDProd=19 |
a czy jest to w 100% bezpieczne ? :fiu:
|
Re: :: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
Cytat:
U mnie przyśpieszenie wyniosło ok. 25%, przedtem w porywach osiągałem 11,5 kB/s, a teraz ok. 14,3 kB/s. A pracę bezpośrednio na 2 kanałach już dawno uskuteczniam poleceniem dla modemu "ATKAS0" |
szkoda ze ten bajer dziala tylko na Windach 2000 i XP ((
ja mam XP ale kumpel nie ma, a to on ma podlaczone do siebie ISDN a ja podpiety jestem do niego do tego dochodzi to ze on nie chce 2000 albo XP bo to taki kret ze uuuuuu..... :boks: |
Cytat:
|
sdi TO JESZCZE ANALOG z tego co mi mówiono
jest droższy i ta metoda chyba nie działa na SDI -> tak jest tam napisane a poza tym SDI ma max 115.200, tzn. ten modem siemensa czy erricssona (nie pamiętam) opłata między sdi a cdi też się rózni, to 1 jest droższe o jakies 30 pln :( Ja na twoim miejscu założyłbym mini sieć osiedlowa i próbował zdobyć CX ip air -> cyfrowe 256 kbit/s, formalnie nie istnieje, a jest duuużo szybsze od isdn-u, gdzieś 2 razy :) A opłaty co ciekawe nie sa 2 razy większe... |
Re: :: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
Cytat:
|
:: Masz CDI ? -> nfo jak je przyspieszyc ::
ja mam CDI.. jeszcze nie spr. tego art., ale wydaje sie sensowny
mnie co prawda ine nęka ograniczenie 115,200 ale łączenie od razu na 2-óch kanałach tesh się przyda polecam artykół, zawsze to 10% szybciej ! http://infojama.pl/sections.php?op=v...icle&artid=127:o |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:51. |