Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Yamaha F1 i super niska cena... ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/yamaha-f1-super-niska-cena-15079/)

Martin_TP 08.01.2003 13:10

Yamaha F1 i super niska cena... ??

Miesiac temu chcialem sobie kupic nagrwarke.. wybieralem miedzy Plextorem 4824TA i Yamaha F1 ceny ksztaltowaly sie na poziomie Plex: 590zl i Y: 640zl... no i teraz donk! Wchodze na witryne sklepu.. a tam co! Yamaha za 388 zl... link no troche nie samowite, warto zerknac sobie na wykres ze zmiana ceny. Z jednej strony to dziwne ze az taka wielka obnizka, z drugiej jest to swietna okazja na zakup rewelacyjnej wysokiejklasy nagrywarki po niskiej cenie.

A tak juz zupelnie na marginesie ma ktos ta F1 i bawil sie tym rysowaniem obrazkow na plycie? Jak to sie w praktyce sprawdza?

para 08.01.2003 14:53

W Alstorze też jest tanio:

http://ceny.alstor.com.pl/CenyEU/ht/cwa.htm

wolfdog 08.01.2003 15:08

Ajak patrzyłek wczoraj to jeszcze było 460 PLN

Martin_TP 08.01.2003 17:25

Um. no to rzeczywiscie ciekawe, nie dosc ze taka cena to jeszcze to samo sie wydarzylo w innym sklepie, czyzby jakas promocja ogolno krajowa czy co?.. dziwne.. i zarazem ciekawe skad taka nagla zmiana ceny. A moze nadchodzi nowy model ? :)

Sprezyn 08.01.2003 18:05

albo cala ta Yamaha to bajer:cisza:
Pewnie byl za maly zbyt, sama nazwa
juz tak nie chwyta jak kiedys:o

Martin_TP 08.01.2003 23:19

He.. kto wie :) Ale mimo wszystko wypalarka rownie swietna co Plextor. He.. chyba sobie kupie ta F1 z sentymentu :) A i obrazki sobie od czasu do czasu porysuje plyta, szczogolnie jakies mangowe :) Bedzie ladny tandem dwoch "mercedesow" w garazu :) Plextor 4824 i Yamaha F1 :) So nice....

CrazyLucas 09.01.2003 04:54

tez sie szykuje do zmiany palnika - jak do co podajesz Martin sie utrzyma to next palnik=Yamaha F1 ^^

Martin_TP 09.01.2003 05:34

Raczej nie szykuje sie na zmiane bo mam dwie spawarki, w tym plexa.. to raczej tak z sentymentu do yamahy i ot tak by miec kolejna fajna nagrywarke w kompie :)

CrazyLucas 09.01.2003 05:47

LOL - do tej pory nagrywarki nazywalismy wypalarkami, palnikami ale spawarka - to raczej do lutownicy transformatorowej pasuje

Martin_TP 09.01.2003 05:54

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
LOL - do tej pory nagrywarki nazywalismy wypalarkami, palnikami ale spawarka - to raczej do lutownicy transformatorowej pasuje
Poczytaj uwaznie forum, ten okreslnik tez sie stosuje :)

para 09.01.2003 08:58

Cytat:

Martin_TP napisa***322;(a)
Um. no to rzeczywiscie ciekawe, nie dosc ze taka cena to jeszcze to samo sie wydarzylo w innym sklepie, czyzby jakas promocja ogolno krajowa czy co?.. dziwne.. i zarazem ciekawe skad taka nagla zmiana ceny. A moze nadchodzi nowy model ? :)
Sądzę, że nie chodzi o nowy model. Po prostu nadchodzi koniec ery nagrywarek CD-RW. I producenci myślą o nagrywarkach DVD, które oczywiście również będą nagrywać CD-R i CD-RW

Pozdrawiam

Patrix 09.01.2003 12:52

Taak ale nagrywarki bedą wtedy w cenie cdromów o ile nie taniej :)
nie mówiąc już o płytkach cdr i cdrw :)

Wrześni@k 09.01.2003 15:09

heh promocja trwa ja skorzytsałem i się bardzo cieszę bo taka nagryareczka za takie piniądze t szok ^_^ nom, ale radziłbym brać bo z tego co się pytałem to promocja ma nie trwać długo ( tak słyszałem) a Yamaha to jak dobry merc w spawrkach :)

Sprezyn 09.01.2003 17:24

chyba tez bym sie nie zastanawial:)
Slyszalem co prawda niepochlebne
opinie na temat trwalosci - ale
to pewnie pojedyncze wypadki:cisza:

Martin_TP 09.01.2003 18:17

Hymm.. roznie z tym bywa - ja mam ponad dwuletnia yamahe, wypalila ponad 4 tysiace plytek i dziala jak nowa. Pozatym.. na F1 jest 2 lata gwarancji, wiec mozna palic ile wlezie, pozatym nie sadze by jakosciowa byla taka jak LG czy LiteONyu - ze tak powiem tamte sa sredniej jakosci i tym bardziej lepiej palic ile dusza zapragnie, gwarancja jest co tam, wymienia na nowa :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:49.