![]() |
medium speed error
medium speed error wsadzilem nagrywarke do kompa i nie nagrywa pomimo pomyslnych testow pojawia sie natomiast powyzszy komunikat
czy ktos wie skad on sie bierze?? |
Komunikat ten wyskakuje najprawdopodobniej z powodu używania płyt nie najlepszej jakości (nieprzystosowanych do szybkiego nagrywania).
Gdy wypalałem płytki Dysan (złote i niby przystosowane do prędkości x16) z prędkością x16 na TEAC'u W516EB, około 30% lądowało w koszu, po pokazaniu się tego samego komunikatu. Natomiast z prędkością x12 wszystkie nagrania tych płytek kończyły się pełnym powodzeniem. Dodam, że komunikat ten pojawiał się właśnie przy płytach firmy Dysan. Pozdrawiam |
pojawia sie bez wzgledu na jakosc plytki i nawet gdy ustawie predkosc 2x
|
Re: medium speed error
Cytat:
|
Wpisz ten medium speed error (w skrocie MSE) w wyszukiwarce i zobaczysz mala encyklopedie do przeczytania. ;)
|
MSE
Witam
Ten problem był już poruszany . Poszukaj pod hasłem "medium" lub "MSE" w wyszukiwarce na tym forum i zanjdziesz jak ja + grzeniu + laser + jeszcze kilka osób walczyło z tym problemem (znany problem Ricohów, Aopenów). PS: Jaką masz nagrywarkę? |
wlasnie..... mam ricoha
|
Skoro masz ricoha to poczytaj o tym problemie i chyba bedziesz musial nauczyc sie z tym zyc, a moze sam cos wymyslisz i podpowiesz innym?:)
|
Witam !
HEH ! |
Rozumiem Laser,że informacja w Twoim podpisie "Powered by RICOH MP7240A" mówi sama za siebi;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |