![]() |
proste pytanko
Ilość załączników: 1
witam,
mam pytanie co oznaczaja te cyferki zaznaczone na obrazku?;] dzieki za wszelkie odpowiedzi, mike |
Oznacza to, jak został podpięty napęd.
|
oo no prosze;] ciekawe... ;]
mam go podpietego na secondary master czyli to jest [3:0] a co oznacza w takim razie [1:0]? bo widzialem tak podpiete napedy w recenzjach cdrinfo ;] |
ja mam podpiete jako primary master
|
A ja mam
Nec jako secondary master LG jako primary slave |
A tu jest obrazek
|
naped podpiety jako 1:0 mam np ja - na plycie glownej mam slabiutki kontroler hdd wiec dokupilem sobie cos na PCI i na niego przerzucilem twardziele
w ten sposob mam 1:0 - CDROM 3:0 - CDRW 5:0-glowny HDD 7/8:0 - kieszen to rozwiazanie ma tesz ta zalete ze wszystkie urzadzenia mam jako master co wedlug moich obserwacji podnioslo wydajnosc systemu dyskowego o ok 15-20% |
He to ja mam jeszce ciekawiej bo mam tez 0:0 ;)
Konfiguracja: P-Primiary, S-Secondary, M-Master, S-Slave PM [0:0] DVD \__UDMA33 z plyty glownej SM [1:0] CD-RW / PM - HDD \ SM - HDD |-- UDMA66 dodatkowy kontroler wbudowany w plyte SS - HDD / |
tak sobie patrze na wasze odpowiedzi i probuje znalezc analogie w tym oznakowaniu cdkow... Y@nkee_PL napisal ze ma na primary master i ma 1:0 a sobi1 ze ma lg na primary slave i tesh ma 1:0... kij dziwne ;]
a tak btw to jezeli mam normalna plytke bez dodatkowych kontrolerow to moge miec cdrw jako prim. master? i czy to w czyms pomoze czy zaszkodzi? ;] |
master zawsze pomoze ale jak nie masz kontrolera to lepiej pri master na glowny hdd zostawic
|
Cytat:
|
Cytat:
jak moge miec nagryware na primary master, jak na PM jest HDD :P sorki, qrcze, taki blad, niewybaczalne :( :buu: PriMaster -> HDD nr1 PriSlave -> HDD nr2 SecMaster -> Nagrywara nie wiem o czym myslalem piszac tamto :blee: taki wstyd :fiu: |
Cytat:
|
Cytat:
spoko kashdemu sie moze zdarzyc;] :glaszcze: |
A ja w domu mam nagrywarke na primary master bo inaczej nie da rady zrobić boot z CD.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:47. |