![]() |
Windows XP - oczyszczanie dysku
Nie wiecie jak wyłączyć to ustrojstwo, które automatycznie przy zapełnionym dysku chce go oczyszczać i doprowadza mnie do szału? W Win 98 disablowało się go podajże w właściwościach danej partycji, ale w tym nie mogę tego znaleźć:(
|
Wlasnie mnie tez to wkurza. Moze ktos pomoze? Kiedys to wylaczylem ale nie pamietam jak :(
|
Dlugo to trwalo ale znalazlem w koncu.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer dodac nowy wpis "NoLowDiskSpaceChecks" typu DWORD o wartosci "1" Juz nigdy nie bedzie Cie to niepokoic. |
Dzięki, wieczny odpoczynek:)
|
nonos problemos 8-)
|
Nie rozumiem jak można doprowadzić do całkowitego zapełnienia dysku.
Ja osobiście, w przypadku kiedy zostaje mi 5GB to zaczynam chorować i zabieram się za sprzatanie. |
ja mam tylko 20gb a jesty tyle fajnych filmów mp3 i innych rzeczy że ten dysk jest śmiesznie mały. wykorzystałbym kilkakrotnie tą pojemność. w ogóle to chciałem powiedzieć że bardzo czesto włączał mi się taki komunikat, ale do czasu. kiedyś go zwalczyłem. i teraz zapominam o tym jak coś ściagam i mam zonka. bo dysku brakuje. co prawda flash ma opcje sprawdzania wolnego miejsca, ale tyle sie u mnie na hdd dzieje...
|
20 GB to jeszcze idzie posprzątać(nagrać na płyty), ale 3x80GB to możesz zapomnieć, jak dobrze pójdzie to może w wakacje zrobię pożądki, jak zaczyna miejsca brakować to kilka gorszych filmów robi out, naszczęście w tej chwili mam jesczcze z 30GG wolnego.
|
Ja mam 80 GB dysk a zapełnione jakieś 6 GB (po co mi taki duży dysk??????)
|
Cytat:
|
Może za jakięs 2 lata to cały się zapełni ale lepiej mjeć duży dysk niż mały zwłaszcza gdy zgrywa się filmy dvd na dysk.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:12. |