![]() |
No i jeszcze na Forum powsatł by nowy poradnik: "Jak cofnac licznik nagrywarki".
|
...i to by było jeszcze po to, zeby jakies gościówy sie chwaliły swoim licznikiem "patrzajcie no, moja PRZEGRYWARKA nagrała juz XXX płytek" i ogolny szpan w szkole :D
|
Cytat:
|
Fajny bajer ale po co? (chyba tylko dla informacji)
|
Cytat:
|
mialem kiedys nagrywarke hp x8, i tam byl program, ktory odczytywal laczny czas palenia.
|
Wszystko by bylo pieknie pod warunkiem zeby producenci nie wykorzystali tych danych przeciwko nam - urzytkownikom. ze to np. gwarnacji nie uznaja bo za duzo palimy :( A bajer.. he.. to taki przydatny - statystyki wypalonych plyt (ile GB etc.) wskaznik temperatury i innych charakterystyk urzadzania.. (tak na marginsie to twarde dyski maja wbudowane taki czujnik i monitoring innych parametrow, i wyniki tego sa zachowywane w ich pamieci).
|
muszę przyznać, że pomysł mi się niesamowicie podoba. już sobie wyobrażam tłumaczenie się jakiemuś granatowemu, że nagrywarka musiała się pomylić i nie wypaliłem 1500 płyt, tylko 15...
:idea: |
Kiedyś firma Sanyo stworzyła taką technologię aby zliczać ilość wypalonych płyt. Porzuciła go stwierdzając że jest nieopłacalna.
|
Cytat:
|
Już widzę te posty :
Jaki bios do nagrywarki xxx żeby skasować ilość wypalonych płyt ? |
Chyba bardziej odpowiedni byłby licznik czasu. W końcu płyty mają różną długość! A tak przy okazji czy tak samo zużywa się laser przy wypaleniu płyty na 4x i 40x ?
|
ja musze przyznac, ze lubie takie bajery i z przyjemnoscia byc cos takiego zobaczyl. No moze nie od razu w formie zewnetrzengo wyswietlacza, ale jakas ikonka z poziomu systemu to zupelnie co innego. Inna sprawa, ze u mnie tez licznik specjalnie szybko by sie nie krecil (czy ja wiem, moze to i dobrze).
|
dla mnie to bajer...
dynamiczne zapisywanie podraza uklad kontrolera - nawet prymitywny rejestr i inkrementator - to juz jest komplikacja - choc moze na PLA to nie ma roznicy jedno jest pewne - do tej pory nie bylo nacisku na producentow - i ja bym sie tego nei spodziewal a uzywana nagryarka? ja jak kupuje cos uzywanego kupuje od ludzi ktorym ufam - i jak uslysze ze bylo 100 plyt przez 6 miechow to tak bylo i tyle... |
Byłoby nnnaaapppraaawwwdddeee super.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:37. |