![]() |
LG 52x24x52
Mam problem z w/w nagrywarką, chodzi o prędkości. Jak nagrywam płyte CD-R to moge ją nagrywać do 52X, a jak chce nagrać płyte CD-RW to moge tylko 10X mimo, że płyta pozwala do 12X, jak miałem wcześniej nagrywarke LG 40x12x40 to tą samą płytę mogłem nagrać 12X, nie wiem co się stało, programu który uzywam to Nero v.5.5.10
|
Re: LG 52x24x52
Cytat:
|
Re: LG 52x24x52
Cytat:
|
Zeby nagrać 12x na płytce którą litek (jego system SMART-Burn) ocenił na 10x musisz ten system wyłaczyc i pójdzie 12x. Jednak uważam, że jak litek, który i tak jest tolerancyjny w doborze prędkości ocenił płytkę na 10x to może lepiej nie palić szybciej, żeby potem niespodzianek przy odczycie nie było.
Pozdro MinX |
no właśnie popierma przedmówce nagrywarki to mądre rzeczy teraz są ! :)
|
Pragne zauwazyc ze to nie jest litek tylko LG ktory bardzo przesadza z doborem predkosci strasznie je zanizajac.
|
Panowie ma płytke CD-RW Dysan która może nagrywać 12X i z taką prędkością dało się nagrywać na nagrywarce LG 40x12x40 a na LG 52x24x52 można tylko 10X więc płytka i nagrywarka są przystosowane do tej pedkości a nie nagrywają z nią
|
Jedynie dwa rozwiazania przychodza mi do glowy - albo kup inna plyte albo czekaj na now bios ktory moze -ale wcale nie musi - bedzie mial w bebechach wspomniana plytke. Nic innego nie da sie mysle zrobic.
|
Na moim lg 48/24/48 paliłem jak narazie cd-rw platinum 12X, jednak niestety pozawala na zapis 10X. Drugą jest akoss 12x, który jest palony te 12X.
|
Plextor 48/24/48 - Platinum 12 tez pali na 10x, zarowno przy wlaczonym jak i wylaczonym PowerREC.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:14. |