Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nero nie "wyrzuca" płyty po wypaleniu (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-nie-wyrzuca-plyty-po-wypaleniu-15184/)

camfo 10.01.2003 09:25

Nero nie "wyrzuca" płyty po wypaleniu

Witam,
Mam następujący problem...Gdy nagrywam dowolną płytę w Nero 5.5.9.17 to gdy jest już 100% i wszystko wydaje się że jest ok, ale nie wyskakuje informacja, że dane zostały zapisane pomyślnie i nero nie wyrzuca płytki tylko czas leci i leci i dopiero po jakichś 20-30 minutach dopiero pojawia się ten komunikat.Nie mam zaznaczonej opcji "sprawdź poprawność zapisanych danych" oraz probowalem zmieniać wersje programu na wyższe i nic!Posiadam system windows 98 Wydanie Drugie oraz nagrywarkę Lite-On LTR-24102B.Nie wiem jak to możliwe ale wcześniej nero wypalało bezbłędnie.Możliwe że format dysku coś zmienił bo chyba tak mi sie działo po sformatowaniu dysku...

para 10.01.2003 10:39

Sugeruję przeinstalować Windowsa.

Pozdrawiam

camfo 10.01.2003 17:49

Raczej nie w tym kłopot.

Niedawno robiłem formata wiec to napewno nie to...ktos ma jakies inne propozycje??

Martin_TP 10.01.2003 18:07

Nie wiem jak to jest z LiteONem ale w moim Plextorze poprzez PlexTools mozna wlaczac i wylaczac wspomniane wysuwanie tacki. Moze LiteON ma podobne narzedzie/program gdzie to sie ustawia.
Zajrzyj tez do Nero:
File -> Preferences zakladka Expert Featrures
tamjest opcja "Do not eject the disc after the burn is complete"
.. mozliwe ze to masz zanznaczone i dlatego nie wysuwa Ci tacki.

Tomek777 10.01.2003 19:50

Re: Nero nie "wyrzuca" płyty po wypaleniu

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
Witam,
Mam następujący problem...Gdy nagrywam dowolną płytę w Nero 5.5.9.17 to gdy jest już 100% i wszystko wydaje się że jest ok, ale nie wyskakuje informacja, że dane zostały zapisane pomyślnie i nero nie wyrzuca płytki tylko czas leci i leci i dopiero po jakichś 20-30 minutach dopiero pojawia się ten komunikat.Nie mam zaznaczonej opcji "sprawdź poprawność zapisanych danych" oraz probowalem zmieniać wersje programu na wyższe i nic!Posiadam system windows 98 Wydanie Drugie oraz nagrywarkę Lite-On LTR-24102B.Nie wiem jak to możliwe ale wcześniej nero wypalało bezbłędnie.Możliwe że format dysku coś zmienił bo chyba tak mi sie działo po sformatowaniu dysku...

A zbyt dużego nadpalania czasem nie robisz??

camfo 10.01.2003 20:53

Nadpalania zcyli overburning?Nie nie stosuje overburningu w 90% przypadkach nagrywanych CD

camfo 10.01.2003 20:55

I nie mam zaznaczonej opcji "do not eject the disk..." w expert features...co wiec robic??

CrazyLucas 10.01.2003 20:57

spodkalem sie z podobnym dziwactwem nero i liteonow, czesto pomaga zmiana opcji trybu nagrywania z Disk-at-once/96 na zwykle Disk-at-once lub na Track-at-once - to chyba bug w litkach zwiazany z burn-proofem

Wrześni@k 10.01.2003 20:58

myślę że to wina albo programu, albo coś napchałeś nie potrzebbnie do windowsa jakiś program. To może być wszystko i nic :(

camfo 10.01.2003 22:05

disc-at-once mam włączone i nic nie napchałem po po formacie od razu zainstalowalem nero i sprobowalem kopia cd i było to samo....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:31.