![]() |
Cytat:
Wniosek - CPU czuł sie nie dowartosciowany !^_^ |
Witam!
Po podkręceniu procka (FSB z 100 na 110) i zmianie napięcia z 1.5 na 1.65 sprzęt zachowuje się normalnie!!! |
Sprzęt był kręcony i to mocno: P4 2.0 na 2.54 (FSB z 100 na 127MHz). Procek był chłodzony ogniewm Peltiera. Problemy jednak zaczeły się później. Generalnie takie jest przeznaczenie tego sprzętu (do testów)
|
Hmmm...tego, że jest kręcone jakoś nie pomyślałem :)
No sam jestem ciekaw... |
to raczej nie płyta tylko procek ma fochy i jak maluch jak zimny to problematyczny, rozwiązania są dwa albo podnieść napięcie dla proca ale jeśli poźniej chodzi ok to nie ma po co /szkoda skracać życie procusia beaz wyraźnej potrzeby/ albo przejść z tym do porządku dziennego i po starcie kompa na pare minut wchodzić do biosu :)
BTW a czy czasem nie jst komp podkręcony? bo jak tak to ja bym ciut mu napiecie podniósł i zapomniał o całym problemie |
Pytałęm, bo jeśli w monitorze są ustawione zbyt wysokie temperatury startowe, to w zależności od monitora potrafi wyć głośno lub wyłączać sprzęt.
Ale u Ciebie widzi mi się problem sprzętowy płyty głównej. I źle to wróży moim zdaniem płycie - nowy bios nic pewnie nie pomoże. |
nie, a dlaczego?
|
Czy masz zainstalowany w windzie jakiś monitor płyty głównej?
|
zimny nie chodzi, ciepły chodzi
Witam!
Chyba nieszczęścia chodzą trójkami!!! Włączam kompa (BIOS pokazuje na ekranie temperature procka i systemu) i mam 18C system i 20C procek. Zaczyna ładować system i się komputer resetuje. Resetuje się dopóty dopóki temperatury się nie podniosą 25 system i 34 procek. Niech mi ktoś wytłymaczy to zjawisko bo zaraz zwariuje i zeświruje:buu::-o ??? :o :buu: (( :blee: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:13. |