![]() |
na www.daemon-tools.net masz opis zabezpieczen czyli jak rozpoznac po plikach na cd
|
plik bin nie przenosi zabezpieczen - tzn, nie przenosi informacji ktore po nagraniu udaja zabezpieczenie z oryginalu - bo moze przenisc mechanizm w execu
polecam nie dodawac nic do obrazu, ew. nagrac w trybie track at once i potem sobie cos dogrywac - bo zakladam ze chcesz cr**ka sobie odac dla wygody... - instalatora i tak nie podmienisz szkoda zachodu (czesto sprawdza crc zbiorow a wtedy kicha na maksa) a rodzaj zabezpieczenia najlepiej znalesc w necie - clonyxxl jest WYSOCE zawodny pod tym wzgledem i w niczym nie jest madrzejszy od usera ktory obejzy nazwy plikow na plycie i sprawdzi clonem czy sa czy nie ma badsektory |
dzięki za fajny link; ale to nie rozwiązuje problemu...
|
Cytat:
|
to jest oczywiście rozwiązanie, ale chodziło mi bardziej o taki program co sprawdza bezpośrednio obrazy - mniej zachodu;
może cos takiego istnieje... |
Możesz taki obraz zamontować pod Deamonem i sprawdzić ClonyXXL.
|
jak sprawdzić czy obraz płyty jest zabezpieczony
sprawa wygląda tak: ściągam obraz w postaci bin + cue; nie wiem czy to jest zabezpieczone czy nie; czy mogę to w jakiś sposób sprawdzić;
bo raz przekonwertowałem taki obraz do iso dodałem pliki, wypaliłem a tu nie działa.... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:53. |