![]() |
niepisząca klawiatura
cześć,
właśnie zainstalowałem Windows XP na Pentium III 600. Przed formatowaniem dysku mialem Windows ME i klawiatura działała. Teraz jednak niechce nic pisać. Jak włącze komputer to sie światełka palą, wszystko niby ok, ale niechce pisać, nawet w dosie na samym początku DEL nie działa. Kupiłem nową klawiature by zobaczyć czy może moja stara sie zwaliłą, ale dalej to samo. Wiecie może coś na ten temat ? shuma02 |
a czy ta klawiatura nie jest czasem na USB, ktore jest wylaczone w biosie?
Ewentualnie sprobuj usunac ja z Menedzera urzadzen i uruchomic ponownie komputer. Moze ja na nowo wykryje. Ja tak mialem z pomocniczym kanalem IDE pomoglo odinstalowanie go i restart. Jezeli to nie to to napisz cos wiecej jak podlaczona, jaka klawiatura czy cos :) |
klawiatury mam dwie, glanc nówki jedna Microsoft druga Logitech.
Podlanczam je do zwykłego wyjścia do klawiatury. No ale co jeszcze, podłanczając myszke do wyjścia na myszke, też nic nie działa, chodzi tylko jeśli podłącze ją przez USB. Coś szuje że sie wejście na płycie głównej skrzniło, lecz w windowsie mi pokazuje że wszystko jest podłączone i nie ma problemów. I tak zostałem w kropce. shuma02 |
a jaką masz płytę główną?
u mnie na ecs k7ijakieśtamliterki mam coś tekiego, że jak włączę wsparcie dla klawiatur pod usb, to działa TYLKO pod usb. może trzeba to wyłączyć w biosie?... |
Plyta główna to ABIT BE6.
piszesz o wchodzeniu do BIOSa, ale nawet tyle nie moge zrobic gdyż nic na klawiaturze niedziała. shuma02 |
a próbowałeś podłączyć jakąś napewno działającą (no. od kumpla)klawiaturę?
|
tak,
odłączyłem klawiature od komputera stojącego obok z którego właśnie pisze, i nic. Ściągam właśnie jakies nowe drivery ze strony ABIT, ale coś marnie mi to wygląda. dzięki za chęć pomocy. shuma02 |
jeżeli drivery nie pomogą, to raczej napewno jest to wina płyty...
więcej nie pomogę.:( powodzenia |
skoro mysz takze nie dziala to obawiam sie ze to niestety plyta :(
ja mialem podobno sytuacje z myszka pod serialem nie pomoglo nic innego tylko kupno nowej pod usb mimo wszystko powodzenia :) |
Może to głupio zabrzmi, ale spróbuj zamienić wtyczke od klawiatury z wtyczką od myszki. A myszka działa? Sorry, że sugeruje, że jesteś blondynką, ale już różne cuda widziałem.
|
Cytat:
|
problem klawiatury naprawiłem nową plytą główną, a jak już miałem to to sprawiłem sobie i nowy procesor. Dosyć tani upgrade, z Pentium III 600 mam teraz AMD Duron 1.3, i wszystko działa.
shuma02 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22. |