![]() |
Cytat:
|
Lg 8400b pracuję w trybie IDE PIO-4.
A nie w trybie UltraDma...;) Włączenie DMA może powodować błędną pracę nagrywarki. np.wieszanie się podczas nagrywania...:) |
Nic nie pomaga
|
Moze zamiast intel apl. accelerator masz zainstalowane stery do plyty glownej - intel ultra ATA storage driver. Wejdz w niego z menu start-> programy i sprawdz jaki masz biezacy tryb transferu i ewentualnie zmien go, dla twojej nagrywary powinno byc DMA MW2. Powinno pomoc. :)
|
Kontroler stndardowy na płycie, płyta na I815, procesor 800@1000, nie instalowałemm iia, nagrywarka Lg 8400b i to na pewno nie jej wina bo przed formatem miałem to cholerne Dma tylko teraz zniknęło
|
Może masz zainstalowane sterowniki INTEL APPLICATION ACCELERATOR,które powodują że okienko z DMA znika...
napisz coś więcej: -jaki typ nagrywarki...??? -na jakim chipe pracuję płyta główna...??? -czy używasz dodatkowych kontolerów IDE...??? |
Gdzie to włączyć?
Gdzie włączyć DMA na Windowsie 98? Wchodzę do Menadżera urządzeń później we właściwości Nagrywarki , a w ustawieniach mam tylko trzy opcje które mogę włączyć i dwie zblokowane ale nie ma tam DMA. Mogę jedynie włącyć opcje:
Rozłącz Synchroniczne przesyłanie danych Automatycznie powiadamiaj o ..... Gdzie włączyć to Dma wchodziłęm we właściwości kontrolera zainstalowałem najnowsze ASPI i nie ma pojęcia o co chodzi. Jeszcze raz chce przypomnieć że nie chodzi o WIN XP bo paradoksalnie tam wiem jak to włączyć a na 98 nie mam nawet tej opcji. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41. |