Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   NWN i cd key (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nwn-cd-key-15266/)

piecia_k 12.01.2003 12:33

NWN i cd key

Pożyczyłem sobie Neverwinter Nights Pl i gdy włączam multiplayer i się rejestruje to wyświetal mi komunikat że CD key jest nieprawidłowy, ściągnołem z KaZaA Neverwinter Nights CD Key Gen (working) i wkleiłem wygenerowany klucz do pliku nwncdkey.ini i przy następnej próbie połączy mnie(jak trafi się dobry klucz, który wklejam do nwncdke.ini) i wyświetla listę serwerów i jak kliknę połącz to znowu wyświetla że cdkey jest nieprawidłowy a gdy wyjdę z gry i włącze ja ponownie i jak w Multi Player wpisze login i chasło to wyświetla mi że użytkownik i hasło jest nie prawidłowe, dodam że automatyczna aktualizacja nie wgrywa mni do końca i wyświetla ze została przerwana.
Czy wiecie jak rozwiązać ten problem, może ktoś z was miał takie coś???????

witkowal 12.01.2003 12:45

Zalezy czy masz oryginalna gierke jesli nie musisz poszukac w necie tego klucza, jezeli jest oryginalna zadzwon do biura klienta czy jak oni sobie to nazwa

Franc 12.01.2003 12:51

Zmień kod i spróbój ponownie, kod jest zapisany w jednym z plików z rozszerzeniem *.ini

Patyk 06.02.2003 12:28

mam ten sam problem i terz niewiem jak temu zaradzić czy jest mozliwe ze kazda wersja NWN oprócz CD KEY ktory sie wpisuje jest jeszcze jakiś inny ktory fabrycznie jest nagrywany wraz z gra i przy uruchamianiu multi weryfikuje go z tym wpisywanym przez urzytkownika ? bo dziwi mnie ze na wygenerowanym kluczu gra sie zainstaluje ale juz na multi nie wejdzie sie, tego nie moge zrozumiec

-Sid-The-Rat=> 06.02.2003 12:49

kazda plyta z NWN jest identyczna - nie da sie zapisac zadnego kodu - nie da sie tez powiazac numeru seryjnego plyty z CDKEYem - ktory przeciez pasuej do kazdej plyty ( a pudelka przy pakowaniu latwo amienic) [zreszta - do expertow - czy numer seryjny tloczonej CD jest staly dla serii? czy da sie go zmienic z plyty na plyte - wg. mnie nie]

pytanie na ile oryginalny nwn masz

a i HASLO a nie chaslo :)

Remix 06.02.2003 13:23

Witam!

idz do sklepu i ukradnij cd-key (joke)... kup oryginala

Franc 06.02.2003 15:13

Wypróbój inny generator - widziałem dwa i tylko jeden generował poprawne numerki

Bartez 06.02.2003 16:25

nie wiem jak to jest dokladnie z nwn bo nie mam czasu tego zainstalowac, ale wydaje mi sie ze podobnie jak w Return TO Castle Wolfenstein.

Otoz wyglada to tak, ze do instalacji nadaje sie wiekszosc kluczy z generatora. Natomiast przy polaczeniu z serwerem juz nie jest tak kolorowo.
Przy probie zaladowania sie na "nie scrackowany" server RTCW dostaje sie komunikat "CD-KEY BANNED" - i na tym sie konczy zabawa ;)

Druga sprawa jest to, ze server wykryje 2 zduplikowane klucze nawet jezeli sa jak najbardziej oryginalne.

Rozwiazanie jakie jest stosowane w RTCW na serwerach to dopisanie kilku linii w pliku, ktore oszukiwaly serwer i uniemozliwialy sprawdzenie czy KEY jest oryginalny czy nie.

No ale jak powiedzialem to bylo w RTCW i nie wiem czy podobny mechanizm dziala w NWN (chociaz wydaje mi sie ze tak)

Remix 06.02.2003 16:48

Witam!
a w Counter-Strike'u jest tak (w ogole w calym HL) ze nie da sie zagrac przez internet na generowanym kluczu... TRZEBA miec oryginalny :)

Bartez 06.02.2003 16:57

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!
a w Counter-Strike'u jest tak (w ogole w calym HL) ze nie da sie zagrac przez internet na generowanym kluczu... TRZEBA miec oryginalny :)

wszystko sie da tylko trzeba umiec to obejsc (przyklad crackowanie serwerow w RTCW ;))
A tak w ogole nie przepadam za CS-em odkad pojawily sie cheaty, rozne aim-boty i tego typu badziewia.

W RTCW jest taki wynalazek, co sie zwie Punk Buster. Jezeli jest dobrze skonfigurowany to uniemozliwia nawet stosowanie skinow, za duzego gamma itd.

Remix 06.02.2003 17:06

Witam!

widac dawno nie grales w CS'a

Punk Buster to juz przezytek... dawno go cziterzy mogli obejsc...
potem pojawil sie Paladin - tez go polamali...
potem Cheating-Death - ta sama historia...
teraz jest CS Guard i HL Guard by OLO

ale i tak nic nie zastapi wprawnego oka dobrego admina... jesli zawodzi technika to na strazy stoi czlowiek.

a tak swoja droga to gram w CS'a 3 lata i nie spotkalem sie ze scrackowanymi serwerami, natomiast w Battlefield to sam gralem na takim.

w HL jest tak, ze laczysz sie przez WON i musisz miec oryginalny klucz ktory jest wpisany do bazy danych WON, kazdemu oryginalnemu kluczowi przydzielony jest numer WONid. Dlatego nie mozna grac na scrackowanych serwerach przez WON a tym samym nie mozna grac w HL.

jedynie moznaby bylo zagrac w ten sposob przez All-seeing eye lub GameSpy i to tylko w bezposrednim polaczeniu.

Bartez 06.02.2003 17:14

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

widac dawno nie grales w CS'a

to prawda :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20.