Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   uszkodzony CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/uszkodzony-cd-15293/)

piecia_k 12.01.2003 22:52

uszkodzony CD

Mam uszkodzony CD, słyszałem że są programy kopiujące takie płytki bez problemu, dajcie parę nazw tych programów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Martin_TP 12.01.2003 22:55

Eh.. zobacz w dziale z plikami na CDR Info.. tego jest tam masa wraz z opisem. :czytaj:

Tomek777 12.01.2003 23:01

Re: uszkodzony CD

Cytat:

piecia_k napisa***322;(a)
Mam uszkodzony CD, słyszałem że są programy kopiujące takie płytki bez problemu, dajcie parę nazw tych programów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja znam osobiście dwa: CDRoller i Bad Copy. Problem polega jedynie na tym, że aby można było odzyskać dane trzeba owe programy zarejestrować (czytaj: zapłacić). Więc znajdź sobie te programy (Bad Copy powinno być w dziale "Pliki" na Cdrinfo) i zarejestruj, lub poszukaj patch`a, który zrobi to za Ciebie ;). Ja miałem uszkodzony CD i odzyskałem dane w ten sposób, że zrobiłem Clone CD obraz w najniższą możliwą prędkością. Trochę trwało, ale zakończyło się pełnym sukcesem.

Yahol 12.01.2003 23:20

Re: Re: uszkodzony CD

Cytat:

Tomek777 napisa***322;(a)
Ja odzyskałem dane w ten sposób, że zrobiłem Clone CD obraz w najniższą możliwą prędkością. Trochę trwało, ale zakończyło się pełnym sukcesem.
No moze niekoniecznie!
Clone sklonuje taka plyte ze wszystkimi bledami!

Weron 12.01.2003 23:29

Jesli jest mocno uszkodzony to i tak nie odzyskasz.
No bo jak mozna odzyskac cos czego juz nie ma?
Jesli jest tylko troche to za pomoca odpowiednich programow(patrz wyzej).
Mozna te dane uratowac.
No i mimo wszystko clone cd moze byc pomocny tylk oczywiscie zalezy jakie to uszkodzenie i co tam na nim jest.
Jesli film to powinno sie udac.

Remix 12.01.2003 23:56

jeden z takich programow nazywa sie BADCOPY i jest na cdrinfo.pl

Tomek777 13.01.2003 00:21

Re: Re: Re: uszkodzony CD

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
No moze niekoniecznie!
Clone sklonuje taka plyte ze wszystkimi bledami!

Ja nie twierdzę, że to jest recepta na każdą uszkodząną płytkę. Miałem jedną i w ten sposób udało mi się z porysowanego CD (CD-ROM czytał to bardzo wolno, nagrywarka zresztą też) zrobić w pełni i bezproblemowo działającą instalkę Corel`a 10 :).

MinX 13.01.2003 11:52

Polecam BadCopy Pro. Jest na Filemirrors. Ściągnij tego z ttdown. To jest pełna wersja i ma numerek.

Pozdro
MinX

piecia_k 13.01.2003 14:37

można prosić full na maila

nie wiem jaki jest adres na ttdown, można prosić full na piecia_k@op.pl

Weron 13.01.2003 16:36

Re: Re: Re: Re: uszkodzony CD

Cytat:

Tomek777 napisa***322;(a)
Ja nie twierdzę, że to jest recepta na każdą uszkodząną płytkę. Miałem jedną i w ten sposób udało mi się z porysowanego CD (CD-ROM czytał to bardzo wolno, nagrywarka zresztą też) zrobić w pełni i bezproblemowo działającą instalkę Corel`a 10 :).
Czasami tak ale
Yahol ma racje, ze kopiuje nawet z rysami.
Jak mialem zepsuta plyte i podczas jej uzywania musialem wylaczyc dzwiek bo mi sie gra zawieszala to po skopiowaniu byly te same objawy.
Sektory jak byly zniszczone na tej starej tak samo byly nieczytelne na tej nowej.

Tomek777 13.01.2003 21:13

Re: Re: Re: Re: Re: uszkodzony CD

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Czasami tak ale
Yahol ma racje, ze kopiuje nawet z rysami.
Jak mialem zepsuta plyte i podczas jej uzywania musialem wylaczyc dzwiek bo mi sie gra zawieszala to po skopiowaniu byly te same objawy.
Sektory jak byly zniszczone na tej starej tak samo byly nieczytelne na tej nowej.

Oczywiście, że tak jest, ponieważ napęd optyczny wykonuje korekcję błędów i porysowaną płytę (ale nie w takim stopniu, że nie jest możliwe jej odczytanie) zgrywa po prostu wolniej. Natomiast wspomniane przeze mnie programy korzystają z własnego algorytmu korekcji błędów, który ponoć jest lepszy. Nie żebym rejterował, ale dajmy może spokój już tym wywodom :).

Tomek777 13.01.2003 21:15

Cytat:

MinX napisa***322;(a)
Polecam BadCopy Pro. Jest na Filemirrors. Ściągnij tego z ttdown. To jest pełna wersja i ma numerek.

Pozdro
MinX

Ja proszę, jeśli można, o konkretny link, ponieważ mnie się wyświetla "Nie można znaleźć strony".

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15.