Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Najlepsze PŁyty- Gdzie ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/najlepsze-plyty-gdzie-15323/)

OMEN 13.01.2003 15:45

Najlepsze PŁyty- Gdzie ??

Odpowiedźcie na pytania:
Gdzie są najlepsze i najtańsze waszym zdaniem płyty ?
Gdzie je można kupić ?
Na których płytach się zawiedliście ?

Ja od siebie powiem ze nie nie przepadam za esperanza akoss btc i pare by sie znalazlo ale ulubione to samsung lg verbatim platinum (( 8)

Rzym 13.01.2003 16:06

Topik byl wielokrotnie poruszany na forum. Przeszukaj posty!!! Pytanie jest postawione w sposob b. ogolny. Duzo zalezy od tego jaka kto ma spawarke, ile i co nagrywa itd. itp. Ja spawam na Liteonie, glownie na Platinum (obecnie x48, wczesniej x40 - te 'starsze' byly o niebo lepsze). Muzyke spawam natiomiast na Verbatimkach. Platinum kupuje albo na Allegro, albo dogaduje sie w lokalnym sklepiku co do ceny (gdy bione np. 100 szt.). Lokalnie kupuje tez plytki dlugie 90-99 min. (glownie esperenazy) oraz RW (Platinum lub Verbatim, czasem inne).

ThanatoS 13.01.2003 16:16

Re: Najlepsze PŁyty- Gdzie ??

Cytat:

Odpowiedźcie na pytania:
Gdzie są najlepsze i najtańsze waszym zdaniem płyty ?
Najtańsze oczywiscie u producenta, a tak powaznie to w hurtowniach. Zalezne jest rowniez w jakich ilosciach kupujesz.
Cytat:

Gdzie je można kupić ?
Ad 1. Ale chodzi ci o sklep czy miejsce i w jakim miescie. Roznych cen jest tak duzo jak mrowek na ziemi.
Cytat:

Na których płytach się zawiedliście ?
Jeszcze na zadnych sie nie zawiodlem.

Zadaj bardziej konkretne pytania.

ThanatoS

matteo 13.01.2003 16:18

Bardzo ogólnie postawione pytanie ...
Wiele zależy od nagrywarki jaką posiadasz i od funduszy na CDR :P

Osobiscie mam Lite-On'a (x40) i działa on cudownie, wypalił już
sporo płytek i nie mam do niego żadnych zarzutów!

Nagrywam natomiast na płytkach Platinum, które palą się świetnie,
a i stosunek jakość/cena jest bardzo dobry.
Oprócz Platinum kwalifikuje także Verbatimki np. Pastel ^_^

Laser 13.01.2003 16:22

Cytat:

matteo napisa***322;(a)
Verbatimki np. Pastel ^_^
Witam !

Tak byle nie różowe - nie wiem dlaczego ale kupiłem 10 Pasteli i kazdego koloru było po dwie sztuki no i te dwie rózowe musiałem wypalać prawie ze z kopa a producent był taki sam jak reszty !

Moze to ten róz tak robi >?<

ThanatoS 13.01.2003 16:32

Jak kupuje w hurtowni to i tak moge brac dowolne kolory Pastela

-Sid-The-Rat=> 13.01.2003 16:38

ambitnie chcailes zaczac kariere na forum
szkoda tylko ze nie przeczytals (o co w wielu miejscach prosze) wynikow searcha, i nie przejzales postow...

ten temat jest TAAAAAk obszerny ze pisanei o nim w jednym miejscu skonczy sie pogieciem i wizyta u czubkow

sa CAAAALE tamaty 'dlaczego nie lubie platinum', 'dlaczgo kocham platinum' - po kilkadzeisiat odpowiedzi...

jesli jestes z wawy to najtansze plyty sa na promocjach w meda marktach - i naturalnie na giledzie przy stodole w weekendy...

Rzym 14.01.2003 00:05

Tzw. markowe plyty powinny dobrze wypadac na wszystkich spawarkach, choc wydaje sie po lekturze postow, ze ostatnio najwiecej problemow maja najnowsze LG. Najlepiej chyba jest kupic troszke roznych plytek i poprobowaqc, ktore najbardziej przypadna do gustu Twojej spwarce. No i przede wszystkim trzeba pamietac o tym, zeby duze CDR-ki byly okragle ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:01.