![]() |
Najlepsze PŁyty- Gdzie ??
Odpowiedźcie na pytania:
Gdzie są najlepsze i najtańsze waszym zdaniem płyty ? Gdzie je można kupić ? Na których płytach się zawiedliście ? Ja od siebie powiem ze nie nie przepadam za esperanza akoss btc i pare by sie znalazlo ale ulubione to samsung lg verbatim platinum (( 8) |
Topik byl wielokrotnie poruszany na forum. Przeszukaj posty!!! Pytanie jest postawione w sposob b. ogolny. Duzo zalezy od tego jaka kto ma spawarke, ile i co nagrywa itd. itp. Ja spawam na Liteonie, glownie na Platinum (obecnie x48, wczesniej x40 - te 'starsze' byly o niebo lepsze). Muzyke spawam natiomiast na Verbatimkach. Platinum kupuje albo na Allegro, albo dogaduje sie w lokalnym sklepiku co do ceny (gdy bione np. 100 szt.). Lokalnie kupuje tez plytki dlugie 90-99 min. (glownie esperenazy) oraz RW (Platinum lub Verbatim, czasem inne).
|
Re: Najlepsze PŁyty- Gdzie ??
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zadaj bardziej konkretne pytania. ThanatoS |
Bardzo ogólnie postawione pytanie ...
Wiele zależy od nagrywarki jaką posiadasz i od funduszy na CDR :P Osobiscie mam Lite-On'a (x40) i działa on cudownie, wypalił już sporo płytek i nie mam do niego żadnych zarzutów! Nagrywam natomiast na płytkach Platinum, które palą się świetnie, a i stosunek jakość/cena jest bardzo dobry. Oprócz Platinum kwalifikuje także Verbatimki np. Pastel ^_^ |
Cytat:
Tak byle nie różowe - nie wiem dlaczego ale kupiłem 10 Pasteli i kazdego koloru było po dwie sztuki no i te dwie rózowe musiałem wypalać prawie ze z kopa a producent był taki sam jak reszty ! Moze to ten róz tak robi >?< |
Jak kupuje w hurtowni to i tak moge brac dowolne kolory Pastela
|
ambitnie chcailes zaczac kariere na forum
szkoda tylko ze nie przeczytals (o co w wielu miejscach prosze) wynikow searcha, i nie przejzales postow... ten temat jest TAAAAAk obszerny ze pisanei o nim w jednym miejscu skonczy sie pogieciem i wizyta u czubkow sa CAAAALE tamaty 'dlaczego nie lubie platinum', 'dlaczgo kocham platinum' - po kilkadzeisiat odpowiedzi... jesli jestes z wawy to najtansze plyty sa na promocjach w meda marktach - i naturalnie na giledzie przy stodole w weekendy... |
Tzw. markowe plyty powinny dobrze wypadac na wszystkich spawarkach, choc wydaje sie po lekturze postow, ze ostatnio najwiecej problemow maja najnowsze LG. Najlepiej chyba jest kupic troszke roznych plytek i poprobowaqc, ktore najbardziej przypadna do gustu Twojej spwarce. No i przede wszystkim trzeba pamietac o tym, zeby duze CDR-ki byly okragle ;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:01. |