![]() |
He.. a kto Ci kaze kupowac? Kupujesz co chesz, na co Cie stac i co Ci odpwiada.. zrobisz jak ze chesz ;) Tak samo inni. Inwidualne podejscie. Pozatym wydajnosc wydajnoscia.. ale liczy sie tez jakosc, stabilnosc i inne cechy, na to tez trzeba zwracac uwage.
|
ja dodam od siebie
jako ze do miliarderow nie naleze to po c**j mam kupowac sprzet (Intel na przyklad) o 30 do 200% drozszy jak wydajnoscia rozni sie od tego tanszego tylko 10%?
sam mam sieciowke intela 100+ pro, ale tylko dlatego ja mam bo sie zamienilem za realteka, tak to nie zart, admin potrzebowal taka :) i jetem z niej zadowolony i to bardzo, ale za swoje bym jej w zycu nie kupil. |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego w Windowsie jest zawsze mniejszy... bo windows ma przelicznik 1:1024... |
Cytat:
|
heh
remix = lamix
musialem to napisac :P |
Cytat:
|
Bo karty Realteka tak poprostu maja i obciazaja CPU. Jak juz usmiechnij sie do kart firm 3Com lub Intel. To sa najlepsze sieciowki pod sloncem, lepszych nie ma.
|
Ja osobiście pale x12(bo taką mam nagrywarkę) i niema problemów, tyle, że ja to robie po lanie(100), w którym tylko ja jestem, normalnie przy transferze via ftp mam transfer na poziomie około 9000-10000KB/s, ale przez ftp nie da się palić, można to robić przez zmapowanie dysków sieciowych widocznych w otoczeniu sieciowym, tyle, że to jest mniej wydajne, ale spokojnie x40 według moich obliczeń da się palić, zresztą teraz wszystkie nagrywarki mają burn proof. Jak znajdę czas i pieniądze to poszukam albo kart opartych na innym chipsecie niż rtl8139, który dość mocno obciąża procesor, albo jak będę miał trochę wolnej kasy to zrobię sobie lan Gigabitowy. U mnie te transfery to są linux>windows, natomiast przy win=win transfer nie przekroczy ze względu na sterowniki 70% wydajności teoretycznej lanu.
|
He.. he.. a pomysl co sie stanie jak ktos wylaczy kompa z ktorego sciagasz wypalane wlasnie on-line pliki ^_^
|
Cytat:
Czyli 100Mb/s:8=12.5MB/s 12.5MB/s * 1024 = 12800KB/s A moze to ja zglupialem :D Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
7800KB/s to 7,8 MB/s a 12800KB/s to 12,8 MB/s a 100000KB/s to 100 MB/s dobrze ja rozumuje? a moze zlamilem i sie pomylilem fatalnie co? |
Witam
W idealnych warunkach to mozna nawet 52x wypalac w koncu 100Mb/s to 12800KB/s a zapotrzebowanie spawary na dane przy jaraniu 52x to 7800KB/s, inny temat to realna przepustowosc takiego lacza :blee: . Najlepiej jednak palic z dysku lokalnego :) Pozdrawiam |
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:20. |