![]() |
POLTERGEIST - reklamy internetowe
Poszukuje programu (sposobu) na wylaczenie wyswietlania tego typu reklam.
Dla informacji, sa to te reklamy, ktore po zaladowaniu sie, zajmuja przez kilka sekund znaczna powierzchnie strony, a potem znikaja (zazwyczaj, nie zawsze - przykladem jest chociazby dzial ftp na stronie http://www.pcworld.com.pl ) |
Ilość załączników: 1
hmm staraj sie zawsze poszukac przycisku z krzyzykiem zazwyczaj jest prawie niewidoczny innego sposobu nie znam niestety
ps to samo jest na wyszukiwarce onetu tez takie badziewia sie pokazuja |
u mnie sie to G... nie pojawia - mam NIS 2003...
|
Problem, o ktorym mowisz to POPUP'y, czyli okienka reklamowe, ktore uruchamiaja sie automatycznie (np. dzieki skryptom napisanym w javie). Wyjscie jest proste - trzeba to zablokowac, a mozna to zrobic na dwa sposoby:
- zainstalowac specjalny programik (jest ich kilka i wspolpracuja z roznymi przegladarkami) - zainstalowac przegladarke, w ktorej mozna to zablokowac (np. nowa wersje Netscape'a 7.01, w ktorej masz opcje wylaczania popup'ow) Ja osobiscie korzystam z Netscape'a 7.01 i opcja ta dziala bez zarzutu - przetestowalem tez podana przez Ciebie strone PCWORLD COMPUTER. Nalezy dodac, ze w niektorych stronach do poprawnego dzialania merytorycznego strony jest wymagane automatyczne otwieranie okien. Problem mozna latwo rozwiazac poprzez wpisanie takiej strony do listy serwisow, ktorym zezwala sie na popup'y. |
Ilość załączników: 1
a tu taki maly programik do zatrzymywania po-up
nie wymaga istalacji!!! w archiwum jest zalaczony plik KillAd_0-11_PL.exe czyli spolszczenie |
Cytat:
Joba co zrobić rzeby ten programik nie zamykał mi przeglądarki? Kiedy odpalam ie odrazu mi go zamyka |
Cytat:
kiedy chcemy wlaczyc nowe okno przegladarki klikamy na ikonke na pasku statusu 2 razy (program na chwile zasypia) jezeli chcemy powrocic do trybu zamykania okien znow klikamy 2 razy na ikonke na pasku statusu |
Cytat:
co do tego programiku (thx joba) to cos dziwnie sie czasami zachowuje. dzieki za info. |
Mój kolega uzywa do tego Fryderyka...mowi ze jest dobry wiec go sobie skadś sciagnij...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:18. |