![]() |
problem z filmami :( dokladniej z ich odtwarzaniem..
Jak chce otworzyc film np. w Windows media player to wywala blad: No combination of filters could be found to render the stream.(Błąd=80040218)...kodeki mam zainstalowane wiec co to moze byc? wersja playera 7.0PL!!!! <probowalem na 6.4 i to samo> kodeki mam 5.02 PRO i ffdshow <przedtem dzialalo...i nagle takie cos o co chodzi?jak to naprawic :)>
|
Spróbuj odinstalowac kodek Divx 5.0 i zainstaluj najnowszego ffdshow, myślę że pomoże
|
Cytat:
|
kodeki
dinstaluj SLDcodecpack 1.4 zawiera on między innymi registery potrzebne od odtwarzania bardziej skompresowanych filmów.
Ja zaś nie mogę poradzić sobie z podwójnymi napisami. Jeżeli wyłącze w bestplajerze wyświetlanie napisów to zostają mi czcionki bez ogonków(nie polskie)prubowałem różnych sposobów i nic. |
Swoją drogą po co oglądać filmy w WMP są lepsze odtwarzacze które obsługują napisy(WMP nie obsługuje),a co do drugiego pytania o "podwójne" napisy to może masz zainstalowany pakiet "nimokodek" on może powodować te "podwójne" napisy.Odinstaluj go i zainstaluj w wersji "basic" a nie "Full" powinno pomóc
|
a jesteś pewien że film jest zakodowany Divx-em ? sprawdź bo może to jakiś Xvid i brakuje ci jakiegoś kodeka.
|
podwójne napisy
Dzięki za podpowiedź ale już sobie poradziłem inaczej. Mam zainstalowany Xvid mpeg-4 i po uruchomieniu filmu w Best Playerze 1.0
koło zegara pojawiła mi się ikona tego kodeka po naciśnięciu prawym klawiszem pojawiło mi się menu i zanaczyłem "no subtles" i zostały mi napisy, które sam wczytałem z polskimi ogonkami. W tym menu można też zmienić wyświetlanie fontów na śr. europejską. |
Ja mam to samo z filmami. Wiekszosc nie dziala, wszystko zepsuł ten cały DirectShowPack ze strony www.cdrinfo.pl. Teraz nie pomagaja żadne inne codeki. Niech to szlak trafi!
Moze ktos zna inne lekartwo by to dziadostwo usunac. Ludzie tylko NimoCodeck i wszystko dziala, nie wiem co mnie wzielo zeby instalowac to cholerstwo! Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Żaden problem kolego, w zakladkach Nimo jest do wybrania codek Xvid i wszystko gra. DirectShowPack jest zbedny tylko same problemy!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49. |