![]() |
najlepszy program do odczytu uszkodzonych plyt?
Witam
Chcialem zapytac o jakis dobry i latwy w obludze program do odczytanie pliku z uszkodzonej plyty, badz naprawienie tego pliku. Chodzi inaczej mowiac o to , ze mam film na plytce i przy kopiowaniu na dysk po ilus tam %, kopiowanie sie wiesza i nie moze dalej czytac. No slyuszalem o programach CD-R diagnostic, Badcopy itp Jaki radzilisbyscie uzyc w takiej sytuacji? Pozdrawiam |
Moze CDRoller? Najnowsza wersja jest wlasnie omowiona na CDRinfo.
|
Wczoraj testowałem najnowszą wersję BadCopy Pro 3.61 działa super.
Pobrudzone i z rysami płyty na których wyskakiwał błąd odczytu przegrał bez problemu (7 na 7). Były to płyty z danymi. Pozdrawiam |
A może "BulletProof File Copy" - polski programik
|
ja tez sklaniam sie ku BadCopy - rewelacja :)
|
A raz skopiowałem porysowaną płytke na pulpit mieliło 20 minut ale sie udało :)
|
no tak.. ale w ten sposob nie skopiujesz zabezpieczen :(
ps. miales szczescie :P |
Wspomniany CDRoller jest jednym z lepszych. Możesz spróbować IsoBuster w wersji 1.0 lub nowszej ,CD Data Rescue też są niezłe w takiej sytuacji. Jedyną ich wadą jest ,że wersje demo kopiują tylko np. 10 kb danych.
|
a kto uzywa wersji demo? co to malo jest wersji retail w necie? a chociazby seriali do wersji trial...
trzeba miec fantazje... 8) |
Bad Copy stosuje chyba autouzupelnianie fragmentow, ktorych nie moze odczytac, inaczej CDRoller - upierdliwie i czasem rzeczywiscie b. dlugo, w wiekszosci z dobrym skutkiem sie stara odgrzebac dane.
|
Cytat:
|
Tak juz chyba zdecydowlem: Bad Copy 3.61 lub CD_R Diagnostic.
Panowie jest nowa wersja CD-R Diagnostic o nazwie CD/DVD Diag. 2.0, ale za chiny nie moge znalesc do niej ser. lub cr., czy moglby ktos wesprzec.....;-)) |
A ja od jakiegos juz czasu uzywam CDCheck, ale nie mam porownania do innych progsow bo ten mi dotychczas wystarczyl wiec nie testowaalem innych.
|
Zdecydowanie polecam program Badcopy!!!!! Warto
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:23. |