![]() |
Czyli upgrade Biosu rozwiąze sprawę. Mam nadzieję.
|
Re: Feurio, testowanie pojemnosci
Cytat:
|
Nie wypala
|
Mam takie pytanie odnośnie CD speed, czy podczas testów on wypala plyty ? (raz spróbowłem i w nagrywarce świeciła się dioda na czerwono) :)
|
Najwyraźniej stałeś się "szczęśliwym" posiadaczem 100min płyt. Włącz nero ustaw overburning na 99min i wypalaj (zobaczymy co wtedy nagrywara powie??? ), a tak na serio to możesz spróbować wrzucić jakieś 750MB:chytry: :blee: :chytry: itest nagrywania bez późniejszej wypałki to też może rozjaśnić nam sprawę.
Pozdrawiam wszystkich. |
Tak, ale takze Nero pokazuje takie wartosci - 99,57OK. ???
|
Mi również zdarzyły się różne wyniki w Feurio przy testowaniu maksymalnej długości tej samej płyty za pierwszym było to 80:25, za drugim 82:15. Uznałem to za przypadek. Ma na swoim komputerze około 10 różnych programów do nagrywania.
Pozdrawiam |
Nie mam alcohola. Nie mam tez zadnych innych aktywnych programow nagrywajacych czy diagnostycznych. Tylko program ktorym sprawdzam.
|
A przypadkiem nie masz zainstalowanego Akcohola? Takie kwiatki pojawiaja sie jak ma sie go w systemie i nieodznaczy "ukryj typ nosnika".
|
Odpaliłem Nero CD Speed, dwie dochodza do (wpisuje 99:99:99, ale zmienia na 99:57:74-wiadomo) do konca testu, wiecej nie moge wpisac.
Jakies sugestie? Spotkaliscie sie juz z tym? PS Mam kupic wiecej tych plyt? :) |
Kiedyś używałem furio i przeżuciłem się na Nero CD Speed bo jest chyba prostrzy. Twoja nagra ma Overburning więc się niemartw (te wyniki w okolicach 100mb wydają się jednak dziwne). Zażuć nero w menu Extra masz Owerburning test... i sprawdź jeszcze raz.
Pozdrawiam wszystkich. |
Nero CD Speed i w nim "Overburing Test".
|
Feurio, testowanie pojemnosci
Witam wszystkich.
Mam nagrac kilka plytek powyzej 700mega ( 710-730 ). Wiec sciagnalem program feurio (tym testowano na cdrinfo.pl) i zaczalem testowac pod katem overburningiu moje Akkosy 700MB. I wyniki mam takie: 1 sztuka ma 71 minut, dwie pozostale dochodza do 100 minut i jeszcze malo. Nagrywarka Liteon 48125S Moje pytania: Czy nagrwyrka moze zle odczytywac ta pojemnosc (nie ma obsługi czy cos). Czy trafilem jakies lepsze plytki (wątpie). Czy zna ktos inny program to testowania pojemnosci, i wie ze wyniki są OK? Dziekuje za rozjasnienie w głowie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:35. |