![]() |
crossfade w winamp3, a nagrywanie
Jak można nagrać zwykłą płytę audio z oddzielnych mp3, aby zachować układ utworów oraz efekt wzajemnego mixowania się jak przy odtwarzaniu z funcją crossfade w winamp3?
|
Można to zrobić np w WinOnCd oraz Nero. Przy utworach wybierasz opcję crossfade i wybierach czas trwania płynnego przejścia.
pozdrawiam |
Jeżeli chodzi o WinOnCd to nie wiem, ponieważ nie używam.
Jeżeli zaś chodzi o Nero to nigdy za jego pomocą efektu crossfade nie uzyskałem, zresztą za pomocą Feurio też. Efekt ten najłatwiej uzyskałem za pomocą CoolEditPro 2.0 i jego funkcji "PasteMix". Robi się to bardzo prosto i przykładowo otwieramy dwa utwory mp3, następnie zaznaczamy całe spectrum drugiego i używamy funkcji "Copy", następnym krokiem jest powrót do pierwszego utworu i wklejenie tego drugiego w dowolnym miejscu, przed końcem tego pierwszego poleceniem "PasteMix". W ten sposób otrzymujemy jeden plik mp3 z dwoma zachodzącymi na siebie utworami. Taki duży plik można podzielić z połączeniem lub zindeksować w celu uwidocznienia każdego połączonego tracka za pomocą Feurio jeżeli z naszego dzieła chcielibyśmy utworzyć płytę Audio. |
W WinOnCd na pewno jest croosfade bo sam nagrałem kilka płyt używając tego efektu. W Nero też go widziałem, ale nie nagrałem ani jednej płyty bo po prostu nie używam Nero, sprawdzę i jutro napiszę.
|
Cytat:
i w dodatku jest banalnie proste w zastosowaniu |
[QUOTE]paput2000 napisa***322;(a)
[B]Jeżeli chodzi o WinOnCd to nie wiem, ponieważ nie używam. Jeżeli zaś chodzi o Nero to nigdy za jego pomocą efektu crossfade nie uzyskałem, Korzystalem z tej funkcji w nero. Nalezy zaznaczyc wszystkie wybrane utwory ,a następnie wejsc w menu kontekstowe (PPM) i wybrac własciwosci.Tam mozna ustawic zakres crossfade. Utwór poprzedzający wchodzi na początek następnego. Powodzenia |
JEST TAKI PROGRAMIK :)
a nazywa sie Accustica Mp3 Burner - jakos tak - mozesz tam okresklic jakie chcesz przejsca (chodzi o dlugosci) jest naprawde dobry, pozatym wiele innych ciekawych funkcji, cracka znajdziesz z latwoscia :)
pozdr |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Faktycznie - albo mam coś z oczami, albo poprzednie wersje Nero tej, osobnej opcji nie posiadały. Jak wrócę z pracy do domu to muszę sprawdzić czy w mojej aktualnej wersji Nero ta opcja występuje. Zaciekawił mnie ten fakt z powodu iż pokazaną wyżej zakładkę z opcjami widziałem setki razy i nie zwróciłem uwagi na istniejącą opcję - dziwne.
|
Crosfade
Cytat:
|
Re: JEST TAKI PROGRAMIK :)
Cytat:
|
Re: Re: JEST TAKI PROGRAMIK :)
Cytat:
|
Re: Crosfade
Cytat: