![]() |
WinXP i zawieszanie się
Kumpel ma WinXp Home na Duronie 900, 256 Ram, GeForce2 MX400, i jak pyka sobie w gierki lub sciaga z Kazy to wylacza sie komp. Tak mu sie dzieje co 2~3h co jest granie???
|
Powody?
pamięci / xp jak każdy nt jest bardzo czuły na jakość pamieci /, sterowniki, kabel IDE, zasilacz, jak ma hisa to poprawek jes potrzebny, źle winda skonfigurowana, klopoty z przrwaniami, żle ustawiony bios itp jaka płyta jaka grafa jakie stery które fixy do windy Xp wgrane jakieś info z logów windy jakie programy w tle chodza |
jaka płyta
GeForce 2 MX 400 64MB, stery nie podpisane fixy nie ma zadnych czysty winxp nie ma logow bo nie zapisuje ale zaraz wlacze zeby zapisal logf zadmne programy nie chodza tylko kazaa CO MAM ZROBIC? Masz jakas stronke ktora zawiera opisy poprawnej konfiguracji bo ja mam u siebie winxp i nie ma zadnych bledow!!!! |
jak pisalem wyżej, sprawdź pamięci i temp na procku i ustawienia biosu , kolejnośc wgrywania sterów tez wazna-> najpierw 4in1
a strony to np. http://www.winxp.com.pl http://infojama.pl a fixy sa wazne i parę z nich trzeba wgrać /aha i uwaga do starszych nie wrzucaj ostatnich via tych hyperionków bo miałem info o kłopotach z nimi ale u mnie aqrat chodzą /kt333/ pozdro |
a mi się wydaje że jest to wina zasilacza ( nie wyrabia się) jaka to obudowa?
|
a czy kumpel ma sdi? bo jezeli tak i xp jest bez sp1 to zawsze bedzie mu sie wylaczal lub zawieszal etc. jest latka na to badz po prostu sp1
|
no ma sdi i to jest powod??????????na 100%??????? A jak zainstalowac sp1 do xp home edition zeby sie seriale i inne bajery zgadzaly i skad sp1 mozna pobrac
|
SP1 można pobrać Z www.infojama.pl lub winxp.com.pl na infojamie jest też artykulik o zgodności numerków poczytaj sobie.
|
w tym wypadku nie jest konieczny sp1 wystarczy tylko zaistalować fixa Q319810_WXP_SP1_x86_PLK.exe a jak uż uparty jesteś na tego sp1 to musisz załadować fixa Q329390_WXP_SP2_x86_PLK.exe bo inaczej po padach sysa sdi się krzaczy , ja tam polecam tylko instalację tego pierwszego fixa bez instalacji sp1 / jak na razie nie jest on w mojej firmie wrzucany / po prawdzie to na razie nikt nie instaluje xp tyl;ko w nowych kompach jest reistalka systermu na jedyny słyszny :) w formach win2k/
zreztąś mój komp jest tylko dopalany fixami bez sp1 bo jakoś mu nie ufam a i tak firewall daje mi czesiowe poczucie bezpiecvzeństwa, IE i OE i takich tam nie używam, tylko opery i noworyty i aktualnie netoperka a sprzęt odkąd mam xp a instalnięty był zaraz po pojawieniu się w sprzedazy to nie widziałem BSOD/ mimo iż M$ nie lubie to win2k i xp uważam za udane tylko bardzo zasobozerne i bardzo dziurawe ale jak się nad tym popracuje to całiem fajny sys wychodzi/ pozdro |
dzieki! Powiem kumplowi, ale to jest na 100% to?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:55. |