![]() |
Płyty peudo RW
Dzięki wszystkim za wskazówki z tematu MSE! Tym razem mam nowe odkrycie którego nie mogę pojąć:
Z powodów ekonomicznych, oraz niedowierzania w Ricocha w obudowie z napisem AOpen (z tut. forum dowiedziałem się, że AOpen=Ricoch) palę przeważnie płyty CD-RW. Ostatnio palnik się zbiesił, polega to na tym, że pierwsze palenie owszem, jest, płyta pełna danych, działa, ale przy próbie wypalenia po raz drugi (zawartość skasowana, program Nero) AOpen udaje że wypala (co trwa tyle, co należy, ja jeszcze o niczyn nie wiem, tzn myślę, że wszystko przebiega normalnie) a po wszystkim zawartość płyty jest STARA!!! Paliłem na "imation" i "lead-data". Miałem smaka na Dysana, ale CD-RW kosztował 6 zł (MediaMarkt), więc wziąłem te co napisałem powyżej. Czy to kwestia płyt klasy słabej, czy czegoś innego? |
Eeee... :o To praktycznie nie mozliwe. ??? Musiales cos zle zrobic czy jak... Napewno dane wykasowales? ...
LOL.. dziwne :cisza: |
Re: Płyty peudo RW
Cytat:
Witam Mialem kiedys podobny problem kumpel wypalil mi na ricochu plyte CDRW (platinum 4x )przynioslem do domu i jak chcialem skasowac to niby kasowal ale zawartosc pozostawala. Zanioslem plyte do kumpla ktory ta plyte nagrywal i on ja skasowal na tym ricochu, po tym niemialem juz problemow z ta plyta wyplalem i kasowalem i bylo ok Pozdrawiam |
Witam !
Tesh ostatnio tak miałem - no to najpierw wywaliłem ASPI programem killaspi a potem zainstalowalem je ponownie i plyta skasowała sie jush prawidłowo. Ale wczesniej kasowałem kasowałem i cały czas była pełna / DYSAN HS 700 MB dwie sztuki / |
No bo ricoh to nie taka bezduszna i posluszna maszynka, jego trzeba poglaskac po tacce, poprosic i czule pogadac....wtedy sukces murowany. One po prostu maja dusze.:idea:
|
KillASPI
Nie udało mi się pobrać plku ForceASPI bo pojawiło się "Nie można odnaleźć strony..." itd. jak to w sieci bywa. Moje próby były wielokrotne... Może serwer CDRinfo jest przeciążony?
|
to pobierz go z innego miejsca na necie. wstukaj w google i juz...
|
Cytat:
A zebys wiedział - tak to jush jest Te nagrywarki maja dusze !:) :jupi: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Force ASPI !
|
O... :o No to ciekawe. Nawet nie wiedzialem ze nagrywarka moze robic takie cuda z RW :blee: HE.. przynajmniej sie czegos ciekawego dowiedzialem :) Bo sam u siebie i u nikogo ze znajomych z czyms takim sie nie spotkalem.. ale dobrze wiedziec :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:57. |