Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   PodrÓbka Ltr-40125s ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/podrobka-ltr-40125s-15523/)

XvX 17.01.2003 23:54

PodrÓbka Ltr-40125s ???

Hej!
Na wakacjach kupiłem Lite-On'a 40125S w wersji OEM'owej za 285 zł. Ale mam wątpliwości, czy to jest orginalny. Nie mam na przodzie str. internetowej www.liteonit.com? Czy taki napis jest w wszystkich nagrywarkach, czy tylko nie OEM'owych, albo tylko tych, co są dawane do testów jako reklama?
I jeszcze jedno: Jeśli, ktoś z was ma tę wypalarkę, to ile czasu zajmuje zapisanie całej płyty CD-R z prędkością 32x?

Jeśli, to już gdzieś było, to prosze nie :cisza: mnie!!! Tylko odeślijcie, albo powiedzcie, że to było. OK?:)

... i jeszcze: mam celerona 400, 192 MbRAM - to może spowalniać nagrywnie płyt?

Zeus 18.01.2003 13:07

Re: PodrÓbka Ltr-40125s ???

Cytat:

XvX napisa***322;(a)
Hej!
Na wakacjach kupiłem Lite-On'a 40125S w wersji OEM'owej za 285 zł. Ale mam wątpliwości, czy to jest orginalny. Nie mam na przodzie str. internetowej www.liteonit.com? Czy taki napis jest w wszystkich nagrywarkach, czy tylko nie OEM'owych, albo tylko tych, co są dawane do testów jako reklama?
I jeszcze jedno: Jeśli, ktoś z was ma tę wypalarkę, to ile czasu zajmuje zapisanie całej płyty CD-R z prędkością 32x?

Jeśli, to już gdzieś było, to prosze nie :cisza: mnie!!! Tylko odeślijcie, albo powiedzcie, że to było. OK?:)

... i jeszcze: mam celerona 400, 192 MbRAM - to może spowalniać nagrywnie płyt?

Witam a czy nalepka jest certyfikatem oryginalnosci :D Moj kumpel ma liteona bez nalepki. Jakbys pomyslal to bys sobie przejrzal testy na cdrinfo.pl i bys wiedzial ile zajmuje zapisanie plyty 32x (ok 3:50 do 4:10) Jaki masz bios w tym palniku ???

Ps. ciekawe komu by sie oplacalo podrabiac liteona ???
Pozdrawiam

andrzejj9 18.01.2003 20:53

ten adres internetowy to naklejka, wiec to, ze jej nie ma o niczym nie swiadczy (mozna ja przeciez po prostu oderwac). Ja mam nagrywarke szyksza (48), ale nagranie 32x zajmuje okolo 3:30 (w kazdym razie pomiedzy trzema a czterema minutami)

XvX 18.01.2003 23:35

Re: Re: PodrÓbka Ltr-40125s ???

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
[B]Witam a czy nalepka jest certyfikatem oryginalnosci :D Moj kumpel ma liteona bez nalepki. Jakbys pomyslal to bys sobie przejrzal testy na cdrinfo.pl i bys wiedzial ile zajmuje zapisanie plyty 32x (ok 3:50 do 4:10) Jaki masz bios w tym palniku ???
/B]
ZS0P i teraz, jak nagrywałem 698 Mb w fromacie audio, to zajęlo mi to 10:05.
Mam Celerona 400 192MbRAM i dysk 6,4 Gb 5400 obr./min.

Cytat:

Ps. ciekawe komu by sie oplacalo podrabiac liteona ???
Pozdrawiam

Co to miało zanczyć? :zly:
;)

Zeus 18.01.2003 23:42

Re: Re: Re: PodrÓbka Ltr-40125s ???

Cytat:

XvX napisa***322;(a)
ZS0P i teraz, jak nagrywałem 698 Mb w fromacie audio, to zajęlo mi to 10:05.
Mam Celerona 400 192MbRAM i dysk 6,4 Gb 5400 obr./min.

Co to miało zanczyć? :zly:
;)

audio to wypalaj 4x a nie 32. Jak wypala Ci dane tez wolno?? masz wlaczone DMA??? defragmentyzowales dysk??? a co do podrabiania to chodzilo mi ze ze chyba nawet chinczycy nie sa w stanie zrobic tanszej spawarki a przy okazji tak dobrej

XvX 18.01.2003 23:51

Re: Re: Re: Re: PodrÓbka Ltr-40125s ???

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
audio to wypalaj 4x a nie 32. Jak wypala Ci dane tez wolno?? masz wlaczone DMA??? defragmentyzowales dysk??? a co do podrabiania to chodzilo mi ze ze chyba nawet chinczycy nie sa w stanie zrobic tanszej spawarki a przy okazji tak dobrej
Właśnie znalazłem post wydłuża się trzy krotnie czas nagrywania płytki I tam jest, tylko nie wiem, jak sprawidzć ten DMA???

P.S. Prawada z tymi chińczykami ^_^. Ale Lite-On, to chyba dobra spawarka, co nie ???

Zeus 19.01.2003 00:08

Re: Re: Re: Re: Re: PodrÓbka Ltr-40125s ???

Cytat:

XvX napisa***322;(a)
Właśnie znalazłem post wydłuża się trzy krotnie czas nagrywania płytki I tam jest, tylko nie wiem, jak sprawidzć ten DMA???

P.S. Prawada z tymi chińczykami ^_^. Ale Lite-On, to chyba dobra spawarka, co nie ???

W win98/me dma wlacza sie w menagerze urzadzen --->cdrom ---> wlasciwosci wypalarki i tam gdzies jest dma a w win200/xp w menagerze urzadzen ----> kontrolery dysku twardego wybierasz primary jak masz podlaczona spaware do primary a jak masz podlaczona do secondary to secondary :D potem zakladka zawansowane i ustawiasz dla spawarki "dma jezeli dostepne"

ja mam litka i jestem zadowolony :D
Pozdrawiam

skil 19.01.2003 00:23

ja kupiłem cały zestawik w Vobisie razem z nagrywarką LiteOn i też z przodu nie ma napisu , ale na samej nagrywarce na obudowie ,w środku jest naklejka z opisem LiteOna .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:58.