![]() |
GTA3 pod Windows XP
Kurde, juz napisalem ten post, ale nigdzie go nie widze, wiec zakladam, ze cos skopalem. Wiec jeszcze raz. Chcialem sie zapytac, czy ktos z Was uruchamial te gre pod XP (profesional). Nigdy mi sie to nie udalo, a efekty sa takie, ze w grze wszystkie napisy sa zamazane. Wyswietlaja sie kolorowe prostokaty. W menu nie da sie nic zrobic, a i w czasie gry bardzo to przeszkadza. Jest na to moze jakis patch?
pod Me chodzi w porzadku. |
Trzeba zainstalowac patha :( tak to juz bywa z GTA, XP i Nivida :)
|
ostatnio zginęło trochę postów z forum...
ale myślę że temat GTA3 był już poruszany... poszukaj... na pewno znajdziesz ten patch do xp... sma miałem ten problem i pomogło |
Poszukaj też tutaj
|
Cytat:
|
dzieki za link, znalazlem tam sporo patchy, w tym ten, ktorego szukam. Jeszcze takie pytanie wybitnie offtopicowe. Czy jezeli do gry jest piec kolejnych patchy to ostatnii zawiera takze wszystkie poprawki wprowadzone juz w poprzednich?
|
zapewne chodzi ci o patcha przyspieszajacego gre
a wiec jesli chcesz juz go uzyc (bo nie musisz) to pobierz tylko Patch #4 v.4 przyspiesza grę (nieoficjalny) natomiast Patch #5 Oficjalny patch v.1.1 nie wprowadza tego co poprzedni tylko uaktualnia gre do wersji 1.1 usuwajac tym samym kilka bledow |
ale jeśli masz pirata to te patchy mogą ...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Też miałem problem z GTA3 pod XP Pro. ale ktos mi wysłał patch i grałem do dnia w którym znudziła mi sie gra. Patch ma chyba z 3mb, chetnie wyśle, podaj e-mail.
shuma02 |
no coz, oryginal to to nie jest (na usprawiedliwienie dodam, ze zwykle piratow nie kupuje, ale kumpel do mnie z gra wpadl wiec postanowilem sobie przegrac - zreszta, i tak mi pewnie w to nie uwierzycie :) ), a to, ze z zainstalowaniem oficjanego patcha mialbym problem juz zauwazylem. Zreszta nie istotne. Powiedzcie mi natomiast, co ja mam zrobic, zeby ta gra jakkolwiek u mnie chodzila. Przeciez to jest kpina, zeby na takim sprzecie nie moc grac nawet w rozdzielczosci 640 na 480 (konfiguracja mojego komputera w podpisie). Zainstalowalem teraz ta aktualizacje Windowsa, dzieki czemu gra przynajmniej normalnie uruchamia mi sie pod XP, ale nawet zainstalowanie przyspieszajacego patcha nic nie dalo. Gazety z drog zniknely, deszcz przestal padac, ale dalej jesli w polu widzenia jest troche samochodow i ludzi to gra chodzi moze 4 - 5 klatek na sekunde. Zreszta to nie chodzi o to ile klatek, tylko po prostu co chwile sie na moment zacina. Nie da sie grac i nie mam juz zadnego pomyslu jak sobie z tym poradzic. A najlepsze, ze przez pewien czas chodzila mi plynnie. Gralem w rozdzielczosci 1024 na 768 i wszystko plynnie chodzilo. Dopiero po jakims czasie (ale nic nie zmienialem) zaczela skakac. Fakt, ze stalo sie to, kiedy przeszedlem do drugiego miasta (kto gra, a pewnie sporo jest takich, wie, o co chodzi), ale teraz nawet to pierwsze nie chodzi plynnie. NO trudno, jak macie jakies pomysly, bede wdzieczny za rady. Jesli nie to znowu na jakis czas odloze ta gre i moze wroce do niej, kiedy zmienie kiedys karte graficzna.
|
Cytat:
Inna sprawa, ze trzy mega mailem to ja bym chyba godzine odbieral ;) (tak tak, lacze sie przez modem :( ) |
a wez sprawdz inne wersje detonatorow
i jakich wogole teraz uzywasz? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:30. |